Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

La Universitat de València celebra la diversitat

  • 31 de maig de 2023
Image de la noticia

Com cada any, el proper dia 28 de juny celebrarem el Dia Internacional de l'Orgull LGBT, commemorant així la Revolta de Stonewall del 1969, quan en EEUU es produïren diversos moviments de protesta com a resposta a una batuda policial en el Stonewall Inn, un bar de Nova York. Així, es considera la primera vegada que la comunitat LGBT va alçar-se per lluitar contra un sistema que els perseguia.

Per tot això, i per molt més, des de diversitats hem decidit crear un programa d'activitats per a tot el mes de juny. En ell, pretenem donar a conéixer diferents iniciatives i events on la Universitat de València participa per a donar visibilitat a la diversitat i a les persones LGBTQIA+.

En el programa d'activitats estan previstes exposicions, jornades, premis i presentacions de guies, entre d'altres.

Premi diversitats

Es convoca la primera edició del Premi per a TFG, TFM i Tesi Doctoral en matèria de diversitat defensats en la UV en els cursos 2020-2021 i 2021-2022.

Més informació: convocatòria i Bases del Premi

A la Facultat de Geografia i Història, del 8 al 10 de juny, està prevista la jornada. "Desviant l’Arxiu: trobada sobre dissidències sexogenèriques a la pràctica arxivística"

Es tracta d'unes trobades per aprofundir en els reptes que representa l’especificitat queer per als arxius. Es requereix inscripció gratuïta per poder assistir a: larmari@gva.es

El proper 9 de juny a la Facultat de Medicina i Odontologia, hi ha prevista una taula per a la difusió de la Guia de Diversitats en l’activitat física i l’esport, dins del marc de l’acte de graduació de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

A La Nau Centre Cultural està prevista l'exposició “Les Corps Incorruptibles”: una declaració d’amor feminista, queer i antiracista de l'artista Emilie Hallard.

L'exposició s'inaugura el proper divendres 9 de juny a les 19.30 hores i s'acompanyarà d'un concert acústic de l’artista Sita Rizzi. Un dia abans, dijous 8 de juny, hi ha prevista una trobada amb l'artista,  i el recital poètic: "Amors sense casa" a càrrec de Begonya Pozo i de Iago Muñoz.

Més informació: LES CORPS INCORRUPTIBLES, Emilie Hallard

Finalment per tancar la programació hi ha previstes diverses exposicions la darrera setmana de juny. 

A la Biblioteca de Ciències “Eduard Boscà” del Campus de Burjassot, una tria, exposició i préstec de llibres amb representació i temàtica LGBTQ+, al primer pis de la Biblioteca.

I al hall de Rectorat, està prevista l'exposició de fotografia “Donant la cara. Un passeig per la diversitat”. Es tracta d'una mostra de fotografia representativa per a la visibilització de referents positius per a la diversitat, amb el fi de combatre creences i prejudicis antics i sense fonament.

Més informació: https://www.uv.es/diversitats/programa_diversitats_orgull

Llista d'enllaços: