Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Teresa Freixes: “Un dels llocs on la igualtat ha costat més d’entrar han estat les universitats, i no només a Espanya”

  • 27 de novembre de 2014
Fotografia de Teresa Freixes

Teresa Freixes Sanjuán, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona i integrant d’EWLA (Associació Europea de Dones Juristes), ha visitat la Universitat de València amb motiu dels actes institucionals del 25 de Novembre. La professora Freixes va impartir la conferència Europa contra la violència de gènere i va analitzar com s’afronta des d’Europa la prevenció i l’eradicació de la violència de gènere.

Com afronta Europa la prevenció de la violència de gènere a debat en La Nau

 

La conferència de Teresa Freixes obre els actes institucionals de la Universitat contra la violència de gènere

 

Teresa Freixes Sanjuán, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona i integrant d'EWLA (Associació Europea de Dones Juristes).visita la Universitat de València amb motiu dels actes institucionals del 25 de Novembre. La professora Freixes impartirà la conferència “Europa contra la violència de gènere i analitzarà com s’afronta des d’Europa la prevenció i eradicació de la violència de gènere. 


La carrera acadèmica de Teresa Freixes s'ha realitzat tant a la Universitat com en la Unió Europea i el Consell d'Europa (com a Experta jurídica d'ambdues institucions). Compta amb nombroses distincions acadèmiques com ara: Medalla Narcís Monturiol 2009, atorgada per la Generalitat de Catalunya per la seua contribució al progrés científic de Catalunya, Càtedra Jean Monet de la Unió Europea. Distinció Sucess Stories (referencia mundial) o directora de l’equip jurídic espanyol de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea.
 

Ha estat co-fundadora i membre del Comitè EUROMED-FEMMES, organització que té com a finalitat la consecució de la igualtat entre les dones i els homes. Entre els nombrosos premis, hi destaquem: el Premi Dona Europea 2004 per la seua aportació a la construcció de la Unió Europea des del punt de vista jurídic


La conferència, que forma part del programa d’actes institucionals que amb motiu del 25 de Novembre, compta amb la col·laboració del Màster Universitari en Dret i Violència de Gènere i la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València.

 
 

Llista d'enllaços:

Imatges: