‘Espores. La veu del Botànic’, nova revista digital de comunicació científica sobre botànica i natura

  • 6 marzo de 2013
Image de la noticia

El Jardí Botànic de la Universitat de València compta amb una nova eina de comunicació en línia sobre plantes. ‘Espores. La veu del Botànic’ naix amb l’objectiu d’informar de tot allò que envolta el món de la botànica, el medi ambient, el paisatge i la seua conservació. Entre els articles més actuals hi ha sobre jardins verticals, arbres solars, paisatges de cinema, hortalisses valencianes, topònims de la ciutat de València relacionats amb la natura i els secrets de les algues.

Amb un contingut nou cada dia, Espores està formada per set seccions diferents: botànics, jardineria, conservació, agricultura, investigació, oci verd i plantes. En elles els articles porten el lector per uns altres jardins del món, ofereixen consells per als cultius o plantacions, parlen de les últimes investigacions botàniques, i informen de tot allò relacionat amb ecologia i sostenibilitat. Espores vol fer aplegar el Jardí Botànic, i tot allò que representa i per allò que treballa, fora del seu àmbit més immediat, de forma que tothom tinga accés a una informació sobre plantes senzilla, actual i rigorosa.

Però a més de les temàtiques, el vertader pes de la publicació el tenen els seus col·laboradors. Es tracta de 23 bloggers que han escrit ja a Espores i han parlat del seu treball, les seues associacions, la seua experiència, o han compartit el seu coneixement. Divulgadors, investigadors, estudiants, artistes, paisatgistes, tècnics i professors, entre d’altres professionsals, conformen un grup que anirà ampliant-se amb el temps per a abastar totes les temàtiques i visions possibles.

Espores ha estat en proves l’any 2012 i enceta el 2013 amb molts reptes per davant. Entre ells augmentar el nombre de col·laboradors, el de lectors i, per suposat, la qualitat dels continguts. Entre els articles més actuals trobarem jardins verticals, arbres solars, paisatges de cinema, hortalisses valencianes, topònims de la ciutat de València relacionats amb la natura i els secrets de les algues. Però Espores, com a bona estructura vegetal, amaga molt més.

Lista de enlaces: