Cinemaway: el tren en el cinema

La Càtedra Demetrio Ribes, en col·laboració amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, inaugura una setmana repleta d'actes que es concentren dins del projecte “Cinemaway. L'obra pública en el cinema” el contingut del qual abasta en aquesta ocasió el tren. El títol genèric Cinemaway es pren d'una de les empreses que cap a 1909 van portar a Espanya la possibilitat de viure des d'un saló l'experiència de viatjar amb tren, que es va estendre des de l'Exposició Universal de París (1900) i, sobretot, de la de Sant Louis (1904) amb l'experiència dels Hales Tours. A més, aquesta iniciativa, en la qual s'han sumat entitats com l'Ateneu Mercantil i la Filmoteca Valenciana, s'emmarca també dins de les activitats programades en la Setmana del Corredor Mediterrani.

- El dia 5 de novembre a les 12:30 h tindrà lloc la inauguració de la mostra “Cartells i rails” en la sala d'exposicions de l'Ateneu Mercantil de València. Exposició que recull la important presència del tren en el cinema, a través de cartells, fullets de mà i guies de premsa en un recorregut cronològic, on es presenten obres de diferents gèneres (western, comèdia, thriller, animació…) i de diferents procedències. L'exposició estarà oberta fins al dia 11 de novembre en l'Ateneu Mercantil de València i des del dia 13 de novembre en el hall de l'Estació del Nord.

- El dia 6 de novembre a les 18 h comença el cicle de conferències “El Tren en el cinema” en l'Ateneu Mercantil de València, amb la intervenció d’Áurea Ortiz (Universitat de València). El 7 de novembre tindran lloc les intervencions de José Antonio Hurtado (cap de la programació de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura); Carlos Cuéllar (Universitat de València) i el 8 de novembre clausurarà el cicle el Carlos Losilla (Universitat Pompeu Fabra). Després de l'última conferència es lliuraran els guardons del concurs de vídeo-assaig.

- El mateix dia 6 de novembre començarà un cicle de cinema amb el títol “Protagonista el tren, 30 anys després”, en la Filmoteca Valenciana, relacionat amb el mateix projecte.

 

Període de l'esdevenimentDe 5 de novembre de 2018 a 11 de novembre de 2018. Tots els dies de 12:30 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Ateneo Mercantil de València i Filmoteca Valenciana

 
Organitza

Cátedra Demetrio Ribes.

 

Contacta catedradr@uv.es

 
Més informació