Cartell Espectre Visible
Concurs Espectre Visible

El col·lectiu Espectre Visible de la Universitat de València, amb la col·laboració del programa diversitats, convoca el Concurs Espectre Visible, destinat a la producció artística per a la visibilització de la diversitat afectiva-sexual i de gènere en l'àmbit de les ciències.

Objecte

L'objectiu d'aquest concurs té la finalitat de promoure la producció artística sobre realitats LGTB+ en la ciència i la visibilització de figures del col·lectiu en les àrees de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques (CTIM).

Requisits

 

  • Les propostes poden ser presentades per qualsevol persona física.
  • Cada participant pot presentar com a màxim tres obres.
  • Les obres presentades poden tractar, d'una banda, la visibilitat de la diversitat afectiu-sexual i de gènere en els àmbits científics, o, d'altra banda, remarcar el paper de persones del col·lectiu que hagen jugat un paper rellevant en les CTIM. Les obres presentades han de ser inèdites.
  • Es poden utilitzar tot tipus de tècniques i estils que puguen ser presentades en format digital. Si es presenten vídeos, aquests no poden superar un minut de duració en total. El format serà d'1 x 1 (format quadrat).

Presentació de candidatures

Els treballs i la documentació es presentaran per via telemàtica completant el següent qüestionari:

https://forms.gle/9hPQZVg2hMWNuEgz8 

El termini de recepció de propostes és des del 27 de juliol de 2020 fins del 15 d'octubre de 2020, tots dos inclusivament.

A més de l'obra, haurà d'adjuntar-se:

  • Títol de l'obra
  • Breu descripció
  • Breu justificació de l'adequació a l'objectiu d'aquesta convocatòria
  • Dades de contacte (nom, cognoms, número de telèfon i adreça de correu electrònic) de la persona que presenta l'obra
  • Autorització expressa i signada per l'o la concursant per la qual s'autoritza la reproducció, distribució i comunicació pública de les obres, siguen o no premiades.

La documentació pot ser presentada en valencià o castellà.

Premis

Es concedirà:

  • Un primer premi de dos-cents euros (200 €), a la millor proposta d'entre totes les presentades.
  • Un segon premi de cent euros (100€), a la segona millor proposta d'entre totes les presentades.
  • Tres accèssits valorats en setanta-cinc euros (75 €)  a les obres que sobreisquen per la seua qualitat i no hagen sigut premiades en cap dels apartats anteriors.
  • Es donarà un premi especial de dos-cents euros (200 €) a una de les obres seleccionades, per a posteriorment dissenyar el logo del col·lectiu Espectre Visible.

Es valoraran les obres per la seua qualitat artística, adequació a la temàtica i originalitat. Es tractarà que les obres seleccionades representen en la seua major extensió les diferents realitats del col·lectiu LGTB+ en ciència, especialment aquelles que són més invisibilitzades.

Tant els premis com els accéssits poden quedar deserts per falta de qualitat o quantitat dels treballs presentats.

Totes les obres seran exposades tant en format web com en el compte oficial d'Instagram del col·lectiu Espectre Visible.

Composició del jurat

El jurat estarà constituït per:

Tres (3) membres del col·lectiu Espectre Visible

Un/una membre del PDI

Una persona amb experiència en la producció artística

Es garantirà la paritat de gènere en la constitució del jurat.

Veredicte

El veredicte del jurat es farà públic el 21 d'octubre. Els/les premiats/as seran notificats per e-mail i disposaran de 7 dies per a indicar a Espectre Visible les dades del compte bancari on desitgen rebre l'ingrés.

Aquesta activitat s'enmarca dins de la programació de "Benvinguda diversitat" que és un projecte que s’emmarca dins la Benvinguda a la Universitat, que organitza la Delegació d'Estudiants a través del Sedi. La Benvinguda és un punt de trobada de la comunitat universitària que inclou música, teatre, art, etc. Enguany, la programació en matèria de diversitat inclou les activitats seleccionades en la primera edició de la convocatòria d’Ajudes per a la realització d’activitats socioculturals en matèria d’igualtat en la diversitat, que es desenvoluparan durant els mesos de setembre a novembre de 2020.

 

Data De 27 de juliol de 2020 a 15 d’octubre de 2020. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Online https://anfedea.blogs.uv.es/

 
Organitza
 

Contacta espectrevisible@gmail.com

 
Més informació