• Agenda mòbil UV

Dret a l'alimentació. Sobirania alimentària i comerç just

36 UEG del 15 al 19 de juliol

Data: 15 de de juliol de 2019 de 09:30 a 14:30. Dilluns.

 

Lloc de realització: Centre Internacional de Gandia de la UV

 
Descripció:

Taller emmarcat en la 36ª Universitat d'Estiu de Gandia

Descripció:

El curs vindica el dret a una alimentació que ens permeta mantenir la nostra sobirania. Si permetem que els interessos lucratius de la indústria alimentària i les grans corporacions siguen els qui fixen les condicions socioambientals i els preus dels aliments que consumim i produïm, el nostre present i el nostre futur es veuen empobrits. El dret a la sobirania alimentària permet un consum i una producció responsable. El taller de cinc hores tracta d´obrir el diàleg que permeta explorar les tensions i sinergies entre els drets de les persones que es dediquen a l´agroecologia, la ramaderia extensiva i la pesca sostenible del nostre entorn local i dels països empobrits, així com els drets de les persones consumidores. El dret a un futur sostenible per a totes les persones passa per una producció i consum sostenible en termes ambientals, laborals i econòmics. Coordinadora Toya Vázquez Verdera. Professora de Dept. Teoria de l´Educació de la Universitat de València.

PROGRAMA:

Dilluns 15 de juliol

MATÍ

De 9.30 a 9.45 hores

Presentació

Toya Vázquez Verdera. professora de Dept. Teoria de l´Educació de la Universitat de València

De 9.45 a 10.45 hores

“Agroecologia i sobirania alimentària com a eines per a la dinamització socioeconòmica de les zones rurals”

Piergiuseppe Carucci. Responsable de l´Àrea d´EpD de CERAI (Centre d´Estudis Rurals i Agricultura Internacional), membre de la Plataforma Sobirania Alimentària del PV.

De 10.45 a 11.15 hores

Descans

De 11.15 a 12.15 hores

“El dret a un comerç just”

Juanjo Martínez Climent. President de WFTO (Organització Mundial del Comerç Just) i responsable de comerç just en Oxfam Intermón.

De 12.45 a 13.15 hores

“L´agroecologia en la pràctica. Avanços i reptes des de la mirada ecofeminista”

Patricia Dopazo Gallego. Coeditora de la revista Sobirania Alimentària Biodiversitat i Cultures

De 13.15 a 14.30 hores

Taula redona amb la participació de diverses persones convidades de l´entorn local que tenen una dilatada experiència en l´àmbit de l´agroecologia, la ramaderia extensiva i la pesca sostenible, i les persones conferenciants

Diàleg dinamitzat i moderat per Toya Vázquez Verdera, professora de Dept. Teoria de l´Educació de la Universitat de València.

 
Organitza:

Centre de Gandia. Universitat de València

.

www.uegandia.es

 

Contacta: goncisi@fundacions.uv.es

 
Més informació:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies