V Edició de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos. Inscripció oberta

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, presenta la V edició de la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos (UVAO), fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, l'Ajuntament d'Aras de los Olmos, la Diputació de València i Caixa Popular.

GESTIÓ I PATRIMONI HÍDRIC PER UN DESENVOLUPAMENT RURAL SOSTENIBLE

L'aigua és aliment bàsic en tots els ecosistemes, dona aliment a plantes i animals i ens constitueix com a éssers humans. L'aigua també és paisatge: defineix els nostres hàbitats amb els seus variats contorns naturals i artificials, generant espais d'alt valor estètic, amb els quals ens identifiquem i que modelen la nostra identitat cultural. L'aigua és un vertader patrimoni de la humanitat que hem de saber conservar i deixar en herència a les pròximes generacions.

Però l'aigua per al consum humà no és infinita. De tota la que hi ha en la Terra, només el 2,59% és dolça. És un bé summament escàs, especialment en territoris semiàrids, com els nostres, que pateixen els embats del canvi climàtic. Resulta imprescindible adequar la nostra forma de vida i els usos que d'ella fem per a produir riquesa, posant en marxa polítiques públiques i consums responsables que cuiden i aprofiten l'aigua de manera sostenible.

En aquestes jornades participaran especialistes en gestió de l'aigua i en patrimoni hidràulic provinents de diferents àrees de coneixement –enginyers hidràulics, geògrafs, enginyers agrònoms, economistes, juristes…– i diferents àmbits professionals –universitat, càrrecs públics, regants, paisatgistes, especialistes en consum, tècnics hidràulics…–, oferint visions diferents per a realitzar propostes múltiples sobre la gestió de l'aigua i el nostre patrimoni hidràulic en pro del desenvolupament sostenible per als nostres territoris.

Aras de los Olmos posa el marc per a les jornades. Enclavat en un entorn natural de gran valor i travessat pel riu Túria de nord a sud, en aquest municipi se situen –entre altres fites– un Jardí Etnobotànic de Plantes Medicinals i Útils, antics molins d'aigua –algun en fase de recuperació– i uns Horts Tapiats d'origen morisc regats per basses i séquies de gran valor patrimonial. Desenes d'aqüífers i fonts es disseminen pel seu terme per a alimentar la riquesa d'una gran massa forestal i d'una rica varietat botànica. Aras de los Olmos és el municipi valencià amb major superfície protegida per Microreserves de Flora i ha sigut declarat per la UNESCO Reserva de la Biosfera, una vertadera joia per al goig de les valencianes i valencians.

INSCRIPCIÓ A: https://go.uv.es/iRH9t6a

Les sessions es podran seguir també en línia a través de l'enllaç https://www.uv.es/eventos/

6 I 7 DE JULIOL. 10.00 H. TEATRE MUNICIPAL

 

Data De 23 de juny de 2022 a 7 de juliol de 2022. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Teatre Municipal. Plaça dels Serrans, 3 (Aras de los Olmos)

 
Organitza

Universitat de València

Diputació de València

Caixa Popular

Ajuntament d'Aras de los Olmos

Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local

Fundació El Olmo

Centre de Divulgació Científica i Mediambiental Big History.

https://www.uv.es/territorisocietat

 

Contacta antonio.briz@uv.es

 
Més informació