• Agenda mòbil UV

Exposició 'Fidelitats a contracorrent. El món dels Martínez Guerricabeitia’

Els germans Martínez Guerricabeitia.

Data: 12 de de març de 2018 de 12:00 a 14:00. Dilluns.

 

Lloc de realització: Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució 284, València)

 
Descripció:

Inauguració: dilluns, 12 de març, a les 12 hores.

La família Martínez Guerricabeitia acompanya la memòria d’un segle d’Espanya, des del fervor idealista dels llibertaris de primers de segle XX fins a les inquietuds públiques actuals. Els dos germans, José i Jesús, fortament influïts pels ideals culturals i socials del pare, van triar participar en aquesta història nadant sempre a contracorrent de les idees dominants en cada moment, preservant una mirada crítica recolzada en fortes aspiracions utòpiques. Van aconseguir construir una empresa editorial tan decisiva com ‘Ruedo Ibérico’ i una col·lecció d’art plenament característica de la pintura política i social de la segona meitat del segle XX, llegant a les generacions actuals una memòria imprescindible de la resistència contra els totalitarismes i dels combats a favor de la llibertat.

 
Organitza:

Fundació General de la Universitat de València-Col·lecció Martínez Guerricabeitia i Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Col·laboren: Arxiu del Regne de València, Arxiu Històric de la Universitat de València, Biblioteca Històrica de la Universitat de València, IES nº1 de Requena.

Comissariat: Miguel Corella, José Martín, Francisco Sebastián i José Luis Villacañas..

http://www.fundaciouv.es/cmg/

 

Contacta: cmg.fguv@uv.es

 
Més informació:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies