Fragment del cartell de l'exposició FOTO-SÍNTESI
FOTO-SÍNTESI. Mostra de pintura i fotografia

La mostra Foto-síntesi recull els treballs de l’alumnat de l’assignatura Pintura i Fotografia de la Facultat de Belles Arts de la UPV, impartida per Pilar Beltran i José Luis Cueto, respecte a un cas pràctic plantejat a l’aula que els desafiava a reflexionar i descriure conceptes com la memòria col·lectiva, la ciutat, la classificació, l’arxiu... Per a aquesta tasca, escolliren el Botànic, ja que enllaçava amb aquests conceptes i els permetia poder dur a terme una fase d’investigació al mateix Jardí complementada amb cerca individual d’informació com a pas previ a definir les seues propostes.

A Foto-síntesi, trobarem un ampli ventall d’aproximacions al repte plantejat. Treballs que naixen de la plasmació d’elements vegetals mitjançant cianotipia, una tècnica explorada per la botànica Anna Atkins al segle XIX en la primera publicació que va utilitzar la fotografia com a mitjà de documentació científica. També hi ha propostes que utilitzen flors i fulles intervingudes com a part de l’obra, reflexions sobre la relació entre urbs i natura o sobre la flora autòctona i el seu valor. Com no, alguns del treballs han tractat de retratar el Jardí com a espai de memòria, tant personal (associat a memòries d’infància, per exemple) com memòria col·lectiva, amb tots els moviments de defensa del Jardí i la realitat complexa contigus.

Exposició oberta del 26 de gener al 4 de març a la Sala Hort de Tramoieres (entrada gratuïta).

 

Període de l'esdevenimentDe 26 de gener de 2018 a 4 de març de 2018. Tots els dies de 10:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Jardí Botànic de la Universitat de València C/ Quart 80 46008 València

 
Organitza

Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València .

http://www.jardibotanic.org

 

Contacta cicbotanic@uv.es

 
Més informació