Aras de los Olmos
III Universitat Estacional Aras de los Olmos. Oberta inscripció en web

Oberta  inscripció web

Aras de los Olmos és un xicotet municipi el territori del qual, al costat del d'altres pobles limítrofs, ha sigut declarat per la Unesco Reserva Starlight i Reserva de la Biosfera. El municipi, enclavat en un entorn natural de gran valor, no sols disposa de diversos observatoris astronòmics, sinó també d'un Jardí Etnobotànic de Plantes Medicinals i Útils / Eines. Allí es va descobrir en 1991 el Losillasaurus, el dinosaure més gran de la Comunitat Valenciana i segon d'Espanya.

Aras de los Olmos també compta amb un ric patrimoni històric-cultural, fruit de les diferents civilitzacions que allí es van assentar –ibers, romans, visigots, àrabs i cristians–, el traçat dels quals es pot seguir a través de les exposicions del Ecomuseu. El municipi, amb construccions de murs de pedra seca Patrimoni Immaterial de la Humanitat, encara així mateix el futur amb optimisme perquè, no debades, pretén autoproveir-se totalment amb energies renovables al mateix temps que posa en marxa el Hub RuralTec, punt de trobada i col·laboració entre sectors productius, i el Centre Big History de divulgació científica i mediambiental, en col·laboració amb la Universitat de València.

Aras de los Olmos forma part de la xarxa d'Universitats Estacionals de la Universitat de València, programa impulsat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

En la III edició, la Universitat d'Estiu d'Aras de los Olmos aborda la relació entre la Ciència Oberta a la Ciutadania i el Desenvolupament Rural. Es tracta d'incidir, a través renomenats especialistes en diferents àrees de coneixement –Periodisme, Enginyeria electrònica, Paleontologia, Arqueologia, Enginyeria d'energies, Astronomia i Botànica– sobre la importància de la ciència i el desenvolupament territorial, especialment als pobles rurals de muntanya.

 

La jornada es podrà veure en streaming  a través del link.

mediauniweb.uv.es/universitatestacional

 

 

 

 

Data De 8 d’octubre de 2020 a 17 d’octubre de 2020. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Teatre Municipal, Plaça dels Serrans, 3, Aras de los Olmos

 
Organitza

Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València, Caixa Popular i l'Ajuntament de Aras de los Olmos.

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació