Jazz: Una història inacabable

Amb una durada de 10 hores i dins l’àmbit acadèmic educatiu [jazz-educació] consistirà, sobretot, en un afegiment de dades concretes al voltant del tema jazzístic (músics; estils; primeres influències i cronologia jazzística; organologia; actuacions de músics estrangers; tendències nouvingudes segons períodes, etc.). Audicions acurades i visionament s diversos tot seguint el desenvolupament del gènere amb raonaments musico-socials i estudi formal de peces escollides. Zones d’influència. Carés i bagatge musical dels intèrprets més significatius del panorama jazzístic.

Dins un itinerari educatiu concret [jazz-educació, en aquest cas] caldria considerar aquest curs com un complement d’altres de semblants amb un carés musico-historiogràfic, a més del fet interactiu que suposa l’escolta d’audicions (enregistrades o in situ mitjançant l’ús del piano), tot i que el seu contingut abasta un corpus definitori més ampli, a més d’actualitzat, atesa la importància cultural que el jazz, com a gènere i també com a moviment artístic, ha esdevingut al llarg dels segles XX i XXI.

Coordinador. Vicent Lluís Fontelles Rodríguez. Professor Dept. Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal. Universitat de València.

 

Període de l'esdevenimentDe 18 de juliol de 2018 a 19 de juliol de 2018. Dimecres i dijous de 09:30 a 14:30.

 
 
Lloc de realització

C/ Tossal, 8 - 46701 GANDIA

 
Organitza

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA

.

http://www.fundaciouv.es/cig/

 

Contacta olcinag@uv.es

 
Més informació