Hipatia
Presentació del còmic "Hipatia. La verdad en las matemáticas"

Dimecres 13 de juny de 2018 a les 18:00 es presentarà el còmic Hipatia. La veritat en les matemàtiques, de l'autor Jordi Bayarri, en l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència “López Piñero” de la Universitat de València. L'acte comptarà amb la presència del dibuixant i

guionista del còmic, Jordi Bayarri, i de la documentalista de l'obra, Tayra Lanuza, historiadora de la ciència i actualment investigadora visitant en aquest institut.

“Hipatia. La veritat en les matemàtiques” és el setè nombre de la Col•lecció Científicos, la sèrie de còmics de divulgació d'Història de la Ciència que aquest equip porta publicant des de fa uns anys. Els còmics estan realitzats per Jordi Bayarri, autor i editor de còmics, acolorits per Dani Seijas, i documentats i supervisats per Tayra Lanuza, doctora en història de la ciència.

Jordi Bayarri defensa amb aquesta col•lecció el valor del còmic com a eina educativa, en combinar imatge i text, explicant com mitjançant la historieta es pot transmetre qualsevol tipus d'informació de forma amena i entretinguda, facilitant així la comprensió del contingut Bayarri es recolza en aquest format per a realitzar la 'Col•lecció Científics' dirigit a públic infantil i juvenil, encara que els volums anteriors, centrats en les biografies científiques de Darwin, Galileu, Newton, Marie Curie, Ramón y Cajal i Aristòtil, han encantat a tot tipus de lectors.

En aquest nou volum, el dibuixant valencià descobreix l'activitat científica d'Hipatia en l'Alexandria del segle IV, mostrant l'antiga Biblioteca d'Alexandria, i com era la vida dels joves estudiants de matemàtiques i filosofia en la ciutat d'Alejandro Magne. L'obra explica als

més petits (i als no tant) com Hipatia volia aprendre i arribar a la veritat, i com para ella el millor camí per a aconseguir-ho eren les matemàtiques.

 

Data 13 de juny de 2018 de 18:00 a 19:30. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "López Piñero". Palau de Cerveró. Sala de conferències.

 
Organitza

IHMC.

 

Contacta mrile@uv.es