Invitació a la presentació
Presentació del llibre 'El cost humà de la repressió al País Valencià (1936-1956)'

Aquest divendres 14 de gener, tindrà lloc la presentació del llibre "El cost humà de la repressió al País Valencià (1936-1956)" de Vicent Gabarda Cebellán. L’acte començarà a les 19 hores a la Biblioteca Pública Municipal de Benetússer i a més del autor, intervindrà la historiadora Arantxa Jansen.

1936-1956. Vint anys i milers de víctimes que amb la seua desaparició van causar dolor en uns familiars que continuaran patint durant anys les conseqüències de la repressió; una repressió sobre persones que són acusades de pensar diferent de com ho feien els seus botxins, de creure distint de com ho feien els seus denunciants, de defensar unes idees, una forma de vida, de treball, diferent de la dels seus contraris. El cost humà de la repressió. Les víctimes de la repressió franquista i republicana s’afegeixen a les morts produïdes en els fronts de guerra o pels bombardejos sobre les ciutats de rereguarda d’una incivil guerra civil. No es tracta d’igualar dues repressions, però sí que cal pensar que per tot arreu hi va haver viudos, viudes, orfes, robatoris, saquejos, confiscacions, assassinats, extorsions, terror calent, terror fred, actuacions incontrolades… i quan s’empren aquests termes cal tenir present que, en un moment determinat, es poden aplicar a qualsevol dels dos costats de la línia divisòria. Una altra cosa és el tracte que va donar el franquisme a unes víctimes i a altres. Ací sí que hi ha una barrera que és necessari eliminar si volem facilitar un clima de concòrdia.

 

Data 14 de gener de 2022 de 19:00 a 20:00. Divendres.

 

Lloc Biblioteca Pública Municipal de Benetússer • C/ Ntra. Sra. del Socorro, 64

 
Organitza

Ajuntament de Benetússer, Biblioteca Pública Municipal de Benetússer, Llibreria Somnis de Paper i Publicacions de la Universitat de València.

 

Contacta marqueting@uv.es

 
Més informació