Presentació del llibre 'Mestres de mestres'

Invitació a la presentació

Data: 2 de març de 2020 de 18:00 a 20:00. Dilluns.

 

Lloc de realització: Col·legi Major Rector Peset

 
Descripció:

Dilluns 2 de març a les 18 hores tindrà lloc la presentació del llibre 'Mestres de mestres. 150 anys de formació de mestres valencianes'.

A l’acte hi intervindran, Mavi Mestre, Rectora de la Universitat de València; Francesc Xavier Rius, diputat de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València; Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la Universitat de València; M. del Carmen Agulló Díaz i Blanca Juan Agulló, autores del llibre.

El 5 d’octubre de 1867 s’inaugurava la Escuela Normal de Maestras de València amb el suport de la Universitat, l’Ajuntament i la Diputació de València. Al llarg de 150 anys, aquesta institució pública, seglar i, en el seu origen, de caràcter específicament femení, ha format les mestres que han educat les dones en les escoles valencianes. El recorregut per la seua història ens mostra el doble compromís pedagògic i social de professores i alumnes, els esforços per convertir-la en un centre renovador i de prestigi en el primer terç del segle XX, la desfeta durant el franquisme i les dificultats relacionades amb la recuperació pedagògica fins arribar a l’actual Facultat de Magisteri. Al mateix temps, ens permet una mirada a l’evolució de la societat valenciana i les tensions produïdes entre els models de dona més innovadors i aquells més tradicionals. Tot plegat, unes pàgines de la història de l’educació valenciana, fins ara desconegudes, on les dones van ser les protagonistes indiscutibles.

 
Organitza:

Publicacions de la Universitat de València i Col·legi Major Rector Peset.

 

Contacta: marqueting@uv.es

 
Més informació: