A cavall entre dos segles
Una democràcia sense drets? (Desmantellant l'Estat Constitucional)

El curs “Una democràcia sense drets? (desmantellant l’estat constitucional)” es dirigeix a mostrar i denunciar la desactivació en la qual està en l’actualitat sent sotmès l’estat de dret, en particular el títol I de la Constitució espanyola, el relatiu als drets fonamentals i a les llibertats públiques dels ciutadans.

Es tracta d’una desactivació en cadena o amb efecte dòmino: primerament dels drets socials (feina, educació, habitatge, sanitat); després de les llibertats públiques necessàries per protestar i reclamar contra aquest primer abús (expressió, premsa, associació, manifestació); i en últim terme, dels principis que són garantia dels drets que es retallen (drets processals, principi de legalitat, garantia judicial…).

La persecució de les opinions a les xarxes socials, la repressió d’expressions culturals (com ara la del cas dels titellaires, de rapers, cantants o de diverses revistes satíriques), els delictes de l’odi, l’afront als sentiments religiosos, el control policial del dret de manifestació, el respecte a la corona, l’autocensura a què se sotmet els professionals de la informació, la posició dels tribunals de justícia, la independència judicial, el principi de legalitat… Aquestes i altres qüestions seran abordades de forma rigorosa i pròxima per l’equip del curs.

Coordinadors. Fernando Flores Giménez. TU Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració. Membre de l’ Institut de Drets Humans. Universitat de València i Joaquim Bosch Grau. Magistrat i jurista espanyol. Ex portaveu de l'organització Jutges per a la Democràcia.

 

Període de l'esdevenimentDe 19 de juliol de 2018 a 20 de juliol de 2018. Dijous i divendres de 17:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

C/ Tossal, 8 - 46701 GANDIA

 
Organitza

UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA

.

http://www.fundaciouv.es/cig/

 

Contacta olcinag@uv.es

 
Més informació