La Universitat de València i els seus entorns: l'Horta de València

Inauguració 21 de setembre, 13:30h

Més d'una trentena d’experts -entre personal docent i investigador de diferents àrees de la Universitat i altres especialistes relacionats amb la comarca de l'Horta- han col·laborat en l'elaboració dels 25 panells que conformen la mostra. La multidisciplinarietat és el tret característic d'aquesta exposició, que repassa aspectes sobre l'Horta des del punt de vista de l'educació mediambiental, la biodiversitat (flora, vegetació, fauna, llindars), els valors culturals (literatura, pintura), la geografia humana i física, la història de l'art, l'arqueologia i la història.

En la preparació de l'exposició han intervingut docents de diversos departaments de la Universitat: Dpt. de Geografia (Joan Romero, Carles Sanchis, Alejandro Pérez, Joan Carles Membrado, Josep Vicent Boira, Pilar Carmona i Unitat d’Investigació ESTEPA), Dpt. de Prehistòria i Arqueologia (José Luis Jiménez), Dpt. d'Història Medieval (Antoni Furió i Enric Guinot), Dpt. d'Anàlisi Econòmica (Salvador Calatayud), Dpt. de Teoria dels Llenguatges (Martí Domínguez), Dpt. d'Història de l'Art (Carmen Gracia i Adrià Besó), Dpt. de Microbiologia i Ecologia (Pablo Vera, Juan S. Monrós, Juan Rueda i Cristina Molina), Dpt. de Botànica (Gerardo Stübing, Pablo Ferrer, Juan Bautista i Alberto Guillén), Dpt. de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials (Ignacio García i Javier García), Dpt. d'Arquitectura (Beatriz Giobellina), Dpt. de Dret Constitucional (Antonio Montiel).

La mostra s'emmarca dins de la voluntat de la Universitat per donar a conèixer i divulgar els aspectes principals del territori valencià a través de les enriquidores aportacions dels docents i investigadors. Amb aquestes iniciatives la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, intenta divulgar les riqueses que alberguen aquests espais singulars, així com les dificultats i transformacions que travessen. En definitiva, amb aquesta exposició la Universitat tracta de reivindicar l'Horta de València, un paisatge cultural i mediambiental que cal protegir.

 

Període de l'esdevenimentDe 21 de setembre de 2017 a 6 d’octubre de 2017. Tots els dies de 10:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

IMC - Institut Municipal de Cultura, plaça de la Cultura, 1 - 46133 Meliana

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb la col·laboració de l'Ajuntament de Meliana.

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació