La Càtedra d’Economia Feminista amplia termini d'inscripció per a participar en el VI Congrés d'Economia Feminista
VI Congrés d'Economia Feminista. Inscripció oberta

La Càtedra Economia Feminista amplia el nombre de places i el termini d'inscripció per a participar en el VI Congrés d'Economia Feminista que tindrà lloc del 5 al 7 de setembre. La preinscripció estarà oberta des del 27 de maig i la presentació de propostes es podrà realitzar des del 3 de juny.

Aquest congrés estarà estructurat en tres eixos: 1) investigació-comunicacions; 2) formació i 3) acció i debat polític.

Aquesta nova edició del congrés d'economia feminista ve precedida de l'experiència i coneixement generat en les anteriors edicions i en les xarxes d'intercanvi i acció política que hem anat alimentant des de llavors.

En aquesta ocasió volem obrir dinàmiques de treball teòric-pràctic que faciliten el desenvolupament dels eixos temàtics de major rellevància per a l'economia feminista (cures, eco-feminisme), la conformació d'instruments aplicables a través de les polítiques públiques (fiscalitat, pressupostos amb enfocament de gènere), la definició de models de governança feminista i gestió del bé comú i l'articulació de resistències feministes abans la bel·ligerància neoliberal. En aquests últims anys el moviment feminista ha aconseguit fer arribar a una majoria social la diversitat de vindicacions i demandes per a un canvi de model de societat. Cada vegada sorgeixen més iniciatives, fonamentalment des dels moviments socials, en les quals les cures i la vida se situen com a prioritats bàsiques, i proposen alternatives de gestió a l'economia ortodoxa i al fonamentalisme de mercat que ha dominat el món acadèmic i els centres de poder econòmic i polític.

L'economia feminista ha de contribuir de manera decisiva a generar alternatives al model econòmic i polític que està en crisi. Pensem que el canvi de paradigma ja no és ajornable per més temps i que el feminisme com a projecte ètic de transformació social té capacitat de generar sinergies per a les transicions necessàries i justes amb la vida.

La convocatòria d'aquest VI Congrés d'Economia Feminista s'obri amb una crida a presentar propostes en qualsevol dels tres eixos, per a anar construint alternatives i processos de transformació social.

Més informació en l'enllaç.

 

Data De 27 de maig de 2019 a 4 de setembre de 2019. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Campus UPV, sala Paraninfo

 
Organitza

Càtedra d’Economia Feminista .

https://femeconomiafeminista.com/congres2019

 

Contacta uvcatedres@uv.es

 
Més informació