GIUV2014-197
Línies de treball:
Ecologia i diversitat. Taxonomia. Mètodes moleculars de detecció i identificació. Estudis sobre l'ecologia d'espècies de llevats i bacteris en el vi. Anàlisis taxonòmiques i descripció de noves espècies. Desenvolupament de diverses metodologies per a la detecció, identificació i quantificació d'organismes presents en el vi. Control de qualitat. Control d'implantació de cultius iniciadors.
Metabolisme de sucres àcids i aminoàcids en bacteris làctics. Aquesta línia de treball està encaminada a conéixer les capacitats dels microorganismes per a utilitzar substrats presents en el most o en el vi, a determinar com afecten aquests substrats al creixement dels bacteris, i a conéixer l'efecte de la seua utilització sobre les característiques del vi.
Genètica, genòmica i proteòmica de Oenococcus oeni. O. oeni és l'espècie responsable de la fermentació malolàctica en vins, un procés que millora les qualitats dels vins negres de criança. La major part dels cultius iniciadors malolàctics són ceps d'aquesta espècie. L'objectiu d'aquesta línia de treball és desenvolupar eines per a la manipulació genètica d'aquesta espècie: plasmidis per al clonatge, mutants malolàctics...Línies de treball:
Ecologia i diversitat. Taxonomia. Mètodes moleculars de detecció i identificació. Estudis sobre l'ecologia d'espècies de llevats i bacteris en el vi. Anàlisis taxonòmiques i descripció de noves espècies. Desenvolupament de diverses metodologies per a la detecció, identificació i quantificació d'organismes presents en el vi. Control de qualitat. Control d'implantació de cultius iniciadors.
Metabolisme de sucres àcids i aminoàcids en bacteris làctics. Aquesta línia de treball està encaminada a conéixer les capacitats dels microorganismes per a utilitzar substrats presents en el most o en el vi, a determinar com afecten aquests substrats al creixement dels bacteris, i a conéixer l'efecte de la seua utilització sobre les característiques del vi.
Genètica, genòmica i proteòmica de Oenococcus oeni. O. oeni és l'espècie responsable de la fermentació malolàctica en vins, un procés que millora les qualitats dels vins negres de criança. La major part dels cultius iniciadors malolàctics són ceps d'aquesta espècie. L'objectiu d'aquesta línia de treball és desenvolupar eines per a la manipulació genètica d'aquesta espècie: plasmidis per al clonatge, mutants malolàctics i sistemes d'introducció del DNA, etc. Estudis de genòmica comparativa per a establir relacions entre genoma i resistència a factors d'estrés del vi.
Fermentació malolàctica. Selecció de ceps d'O. oeni i de Lactobacillus plantarum com a cultius malolàctics. Desenvolupament d'estratègies avançades per a dur a terme la fermentació malolàctica: cèl·lules immobilitzades, desacidificació contínua, cèl·lules no proliferants. Adaptació de ceps a SO2 i pH.
Selecció i adaptació de bacteris i llevats per a mitigar els efectes del canvi climàtic. Correcció de desequilibris en la composició de mostos i vins. Acidificació biològica dels vins. Disminució biològica del grau alcohòlic.
Sistemes microbians o enzimàtics per a eliminar amines biògenes tòxiques dels aliments. Cerca de ceps de bacteris làctics capaços de degradar amines biògenes en vins. Cerca d'enzims responsables de la degradació d'amines biògenes. Desenvolupament de sistemes cel·lulars i enzimàtics que permeten la seua utilització en vins i altres aliments.
[Llegir més][Ocultar]
[Llegir més][Ocultar]
- Caracterizar el metabolismo, el genoma y el proteoma de las Bacterias Lacticas. Evaluar las posibles aplicaciones de los microorganismos para mejorar las calidad y salubridad de los vinos y realizar su transferencia al sector industrial.
- Ecologia i diversitat. Taxonomia. Mètodes de detecció i identificació..Estudis sobre l'ecologia d'espècies de llevats i bacteris en el vi. Anàlisis taxonòmiques i descripció de noves espècies. Desenvolupament de diverses metodologies per a la detecció, identificació i quantificació d'espècies presents en el vi: hibridació fluorescent in situ, enoxip de detecció.
- Metabolisme dels sucres, àcids i aminoàcids en bactèries làctiques.Aquesta línia de treball està encaminada a conéixer les capacitats d'utilització de substrats presents en el most o en el vi i els seus efectes sobre el creixement dels bacteris i sobre les característiques del vi.
- Genètica, genòmica i proteòmica de O. oeni.L'objectiu és el desenvolupament d'eines per a la manipulació genètica d'aquesta espècie: plasmidis, mutants malolàctics i sistemes d'introducció del DNA. Genòmica comparativa per a establir relacions entre genoma i resistència a factors d'estrés del vi.
- Fermentació malolàctica.Selecció de ceps de Oenococcus oeni i de Lactobacillus plantarum com a cultius malolàctics. Desenvolupament d'estratègies avançades per a dur a terme la fermentació malolàctica: cèl·lules immobilitzades, desacidificació contínua, cèl·lules no proliferants. Adaptació de ceps a SO2 i pH.
- Selecció i adaptació de bacteris i llevats per mitigar els efectes del canvi climàtic.Selecció de bacteris làctics i de llevats per a corregir desequilibris en la composició de mostos i vins. Els microorganismes poden transformar part dels sucres del most en àcids (àcid làctic, succínic, etc.) o en glicerol. Això suposa un augment de l'acidesa i de la suavitat dels vins i una reducció del grau alcohòlic. És una línia de treball d'interés eminentment pràctic.
- Sistemes microbians o enzimàtics per eliminar amines biògenes dels aliments.Cerca de ceps de bacteris làctics capaços de degradar amines biògenes en vins. Cerca d'enzims responsables de la degradació d'amines biògenes. Desenvolupament de sistemes cel·lulars i enzimàtics que permeten la seua utilització en vins i altres aliments.
Nom | Caràcter de la participació | Entitat | Descripció |
---|---|---|---|
M ISABEL PARDO CUBILLOS | Director-a | Universitat de València | Catedràtica/Catedràtic d'Universitat |
Equip d'investigació | |||
SERGI FERRER SOLER | Membre | Universitat de València | Catedràtica/Catedràtic d'Universitat |
LORENA ANDRES MELGAR | Col·laborador-a | Universitat de València | Personal Investigador |
ISIDORO OLMEDA HURTADO | Col·laborador-a | Universitat de València | Personal Investigador |
- Investigación y desarrollo experimental en biotecnología.
- ERI Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED)
- Taxonomia, ecologia, detecció, identificació, llevats, bacteris, mètodes moleculars
- neutrino, xenon, double beta decay, NEXT, TPC
- O.Oeni, plasmidis, conjugació, mutants malolàctics
- Oenococcus oeni, Lactobacillus plantarum, cultius malolàctics, immobilització, desacidificació, àcid màlic, adaptació.
- Ácido láctico, Lactobacillus plantarum, acidificación, acidez, glicerol, grado alcohólico
- Amines biògenes, lacases, multicoure oxidases, bacteris làctics, histamina, tiramina, putrescina