• Consulta l'oferta de graus
  • CE1: Conèixer el desenvolupament embriològic en les diferents etapes de formació. L'anatomia i fisiologia humana. Estudi dels diferents òrgans, aparells i sistemes. Esplacnologia vascular i nerviosa. Eixos i plànols corporals. Anatomia específica del membre inferior.
  • CE2: Adquirir coneixements sobre la biologia cel·lular i tissular. Composició i organització de la matèria dels éssers vius. Histologia. Genètica.
  • CE3: Conèixer les matèries de biofísica, fisiologia i bioquímica relacionades amb el cos humà. Principis immediats. Bioquímica i biofísica de les membranes, dels músculs i dels nervis. Adquirir el coneixement de les funcions i de la regulació dels distints òrgans i sistemes del cos humà.
  • CE4: Conèixer el concepte anatòmic i funcional de la malaltia i la classificació de les malalties. Descriure la patologia dels diferents òrgans, aparells i sistemes. Semiologia mèdica. Dermatologia. Reumatologia. Traumatologia. Neurologia. Endocrinologia. Processos vasculars patològics. Patologies sistèmiques amb repercussió al peu.
  • CE5: Conèixer lanatomia patològica. Patologia cel·lular. Reparació tissular. Alteracions del creixement cel·lular. Nomenclatura i classificació de les neoplàsies.
  • CE6: Conèixer els conceptes bàsics de la microbiologia. Morfologia i fisiologia dels microorganismes. Infecció. Immunologia. Immunitat natural i adquirida. Vacunes i sèrums. Microorganismes més freqüents en les patologies del peu. Aspectes fonamentals de la parasitologia sanitària. Microbiologia ambiental. Laboratori i diagnòstic microbiològic de les malalties. Mecanismes de patogenicitat viral. Micologia. Fonaments microbiològics per a la prevenció dinfecció.
  • CE7: Conèixer i aplicar els principis de farmacocinètica i farmacodinàmica. Acció, efectes, reaccions adverses i interaccions farmacològiques. Descripció dels distints grups farmacològics. Fàrmacs dús habitual, indicacions i contraindicacions. Disseny de fàrmacs i desenvolupament de medicaments. Receptes. Estudis de toxicitat. Vies dadministració de medicaments. Productes naturals dutilització terapèutica, la seguretat i leficàcia dels quals estiga demostrada segons les evidències científiques disponibles.
  • CE8: Conèixer el sistema sanitari espanyol i els aspectes bàsics relacionats amb la gestió dels serveis de salut, fonamentalment els que estiguen relacionats amb l'atenció i la rehabilitació podològica, implementant en la seua anàlisi una perspectiva de gènere.
  • CE9: Adquirir el concepte de salut i malaltia. Conèixer els determinants de la salut en la població amb perspectiva de gènere. Desenvolupar els factors que influeixen en el fenomen salut-malaltia. Disseny de protocols de prevenció i la seua aplicació pràctica. Salut pública. Concepte, mètode i ús de l'epidemiologia.
  • CE10: Adquirir habilitats de treball en equip com a unitat en què sestructuren de forma unidisciplinària o multidisciplinària i interdisciplinària els professionals i la resta dels personal relacionat amb la prevenció, lavaluació diagnòstica i el tractament podològic.
  • CE11: Adquirir i aplicar els coneixements teòrics i pràctics interessats en els aspectes psicològics intervinents en la relació pacient-terapeuta. Desenvolupament cognitiu emocional i psicosocial de lésser humà. Conèixer els aspectes psicològics del dolor. Introducció a lestudi del comportament humà. Psicologia social. Influència del factor gènere en els aspectes psicològics de la salut i la malaltia.
  • CE12: Conèixer, valorar críticament i saber utilitzar les tecnologies i les fonts d'informació biomèdica, per obtenir, organitzar, interpretar i comunicar informació científica i sanitària. Conèixer els conceptes bàsics de bioestadística i la seua aplicació. Usar els sistemes de cerca i recuperació de la informació biomèdica i comprendre i interpretar críticament textos científics. Conèixer els principis del mètode científic, de la investigació biomèdica i de l'assaig clínic.
  • CE13: Identificar i integrar la pràctica professional des del respecte a lautonomia del pacient; descriure els elements propis del maneig de la documentació clínica, posant una atenció especial als aspectes de confidencialitat; identificar els criteris bàsics de gestió clínica, economia de la salut i ús eficient dels recursos.
  • CE14: Conèixer els fonaments de la biomecànica i la cinesiologia. Teories de suport. La marxa humana. Alteracions estructurals del peu. Alteracions posturals de laparell locomotor amb repercussió al peu i viceversa. Instruments danàlisi biomecànic. La perspectiva del gènere en lanàlisi biomecànic de la marxa.
  • CE15: Realitzar la història clínica podològica i registrar la informació obtinguda. Filogènia de l'aparell locomotor. El peu a través de la història. Desenvolupar les tècniques d'exploració física. Paràmetres clínics normals en decúbit, bipedestació estàtica i dinàmica. Tècniques d'exploració clínica. Estudi de les tècniques i forma d'actuació podològica en l'àmbit sanitari.
  • CE16: Conèixer els fonaments de la podologia. Ergonomia. Història de la professió i marc conceptual. Concepte de professió. Nomenclatura tècnica utilitzada en ciències de la salut. Adquirir capacitat en la gestió clínica dels serveis de podologia.
  • CE17: Actuar sobre la base del compliment de les obligacions deontològiques de la professió, la legislació vigent i els criteris de normopraxi. Drets del pacient. Responsabilitat civil i sanitària. Problemes ètics en l'exercici de la professió. Instruments que ajuden el professional en cas de problemes ètics. Marc professional. Drets i obligacions del professional.
  • CE18: Conèixer els diferents sistemes diagnòstics, les seues característiques i la seua interpretació, així com la manipulació de les instal·lacions de radiodiagnòstic podològico i la radioprotecció. Estructura atòmica de la matèria. Radioactivitat. Interacció dels electrons i fotons amb la matèria.
  • CE19: Desenvolupar l'habilitat de realitzar les activitats radiològiques pròpies de la podologia. Equips de raigs X. Magnituds i unitats de formació d'imatges. Detecció de radiacions. Control de qualitat i calibratge de les instal·lacions de radiodiagnòstic. Radiobiologia i radioprotecció. Legislació. Conèixer altres tècniques d'obtenció d'imatges diagnòstiques del peu. Tècniques radiològiques. Interpretació radiològica.
  • CE20: Identificar i analitzar els problemes de salut del peu en els diferents aspectes ambientals, biodinàmics i socials, així com un aprenentatge relatiu a l'avaluació dels fets científicament provats i a l'anàlisi de les dades en general, per aplicar la podologia basada en l'evidència científica.
  • CE21: Conèixer i aplicar estratègies de prevenció i educació per a la salut en podologia. Salut laboral podològica. Prevenció de riscos laborals en podologia. Sanejament i desinfecció. Mètodes d'educació sanitària podològica. Dissenyar i avaluar els programes d'educació per a la salut. Podologia preventiva. Antropologia de la salut i de la malaltia. La salut i el gènere.
  • CE22: Conèixer i identificar els processos patològics del peu i sistèmics amb repercussió podològica, peu de risc i els paràmetres clínics patològics de les afeccions estructurals i funcionals de l'aparell locomotor en decúbit, bipedestació estàtica i dinàmica. Identificar les lesions dermatològiques i el seu tractament. Conèixer i aplicar la farmacologia especifica d'ús podològic.
  • CE23: Conèixer i desenvolupar les tècniques d'exploració per emetre un diagnòstic i pronòstic i dissenyar el pla de tractament ortopodològic de la patologia de l'extremitat inferior. Traumatismes ossis i múscul lligamentosos. Patologia de l'avantpeu i del retropeu. Deformitats congènites. Lesions neurològiques. Amputacions. Asimetries.
  • CE24: Desenvolupar l'habilitat i la destresa en l'ús de l'instrumental, del material i de la maquinària usats per a l'elaboració i l'aplicació de tractaments ortopodològics. Concepte general d'ortopèdia. El taller ortopodològic. Tecnologia de materials terapèutics ortopodològics. Fonaments i tècniques per a l'emmotlament peu-cama.
  • CE25: Conèixer i aplicar els mètodes físics, elèctrics i manuals en la terapèutica de les distintes patologies del peu. Embenats funcionals. Teràpia del dolor i de la inflamació al peu.
  • CE26: Dissenyar, obtenir i aplicar mitjançant, diferents tècniques i materials, els suports plantars i ortesis digitals, pròtesis, fèrules. Ortesiologia plantar i digital. Estudi del calçat i calzadoterapia. Prescripció de tractaments ortopèdics de l'extremitat inferior.
  • CE27: Conèixer, diagnosticar i tractar les dermatopaties i queratopaties, el tractament dels helomes i de les seues causes. Onicologia, patologia i tractament conservador de laparell unguial.
  • CE28: Conèixer i aplicar les tècniques d'exploració, diagnòstic i tractament de les ferides, de les úlceres i dels processos infecciosos que afecten el peu. Estudi, diagnòstic i tractament del peu diabètic Mecanismes de reparació i cicatrització.
  • CE29: Conèixer i utilitzar les tècniques i els tractaments quiropodològics i d'administració de fàrmacs.
  • CE30: Conèixer i usar l'instrumental en cirurgia i quiropodologia, els mètodes d'esterilització i la presa de mostres per a cultius.
  • CE31: Conèixer, diagnosticar i tractar els processos vasculars i neurològics perifèrics que afecten el peu i susceptibles de tractament quiropodològic.
  • CE32: Conèixer i aplicar proves complementàries en quiropodologia. Estudi i valoració del pacient candidat a tractaments quiropodològics. Protocols diagnòstics i catalogació del risc quirúrgic.
  • CE33: Conèixer i aplicar procediments tècnics i habilitats en cirurgia podològica. Conèixer i diagnosticar la patologia del peu amb indicació quirúrgica.
  • CE34: Conèixer i usar la història clínica, valorar i aplicar el protocol preoperatori i el consentiment informat.
  • CE35: Conèixer i aplicar la farmacologia especifica d'ús podològic. Conèixer i utilitzar la farmacologia prequirúrgica i postquirúrgica, els tipus d'anestèsia en podologia i tècniques d'aplicació.
  • CE36: Conèixer i obtenir habilitats en l'aplicació de les tècniques podològiques de cirurgia unguial, de cirurgia podològica de parts toves, de cirurgia òssia i articular del peu.
  • CE37: Aplicació de mètodes de reanimació cardiopulmonar i reanimació en casos d'emergència.
  • CE38: Conèixer i usar les tècniques d'exploració, diagnòstic i tractaments dels tumors al peu. Conèixer i saber tractar les complicacions i els efectes secundaris derivats de l'aplicació de les tècniques de cirurgia podològica i quiropodològiques.
  • CE39: Pràctiques preprofessionals en clíniques podològiques universitàries i centres acreditats, amb una avaluació final de competències, i que permeten a lestudiant incorporar els valors professionals i competències dirigits a:
  • CE40: Protocol·litzar i aplicar el mètode clínic en podologia.
  • CE41: Realitzar la història clínica podològica i registrar la informació obtinguda.
  • CE42: Desenvolupar les tècniques d'exploració física.
  • CE43: Desenvolupar l'habilitat de realitzar les activitats radiològiques pròpies de la podologia.
  • CE44: Interpretar els resultats de les proves complementàries i la racionalització del seu ús.
  • CE45: Emetre un diagnòstic i pronòstic.
  • CE46: Dissenyar el pla d'intervenció integral o tractament podològic.
  • CE47: Dissenyar plans d'intervenció específics per al tractament del peu de risc: diabètic, neurològic i vascular.
  • CE48: Desenvolupar la capacitat per establir protocols, executar-los i avaluar-los.
  • CE49: Desenvolupar l'habilitat i la destresa en l'ús de l'instrumental, del material i de la maquinària usats per a l'elaboració i l'aplicació de tractaments podològics.
  • CE50: Aplicar les mesures de reanimació en casos d'emergència.
  • CE51: Desenvolupar les habilitats socials per a la comunicació i el tracte amb el pacient i altres professionals.
  • CE52: Establir intercanvi d'informació amb els distints professionals i autoritats sanitàries implicades en la prevenció, la promoció i la protecció de la salut.
  • CE53: Prescriure, administrar i aplicar tractaments farmacològics, ortopodològics, físics i quirúrgics.
  • CE54: Elaborar i interpretar informes clínics.
  • CE55: Avaluar els resultats obtinguts del procés d'atenció podològica.
  • CE56: Adquirir capacitat en la gestió clínica dels serveis de podologia.
  • CE57: Mantenir actualitzats els coneixements, les habilitats i les actituds.
  • CE58: Garantir la qualitat assistencial en la pràctica de la podologia.
  • CE59: Utilitzar elements de documentació, estadística, informàtica i els mètodes generals d'anàlisi epidemiològica.
  • CE60: Comprendre i respectar els drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones.
  • CE61: Conocer las patologías relacionadas con la práctica deportiva.
  • CE62: Obtener habilidades en la exploración y realización de tratamientos en las patologías relacionadas con el deporte.
  • CE63: Treball de fi de grau: matèria transversal el treball de la qual s’ha de fer associat a diferents matèries.