Es requerix que el/l'alumne/a que ingresse en este títol oficial haja cursat estudis de nivell de grau o superior (graduado/a, ingeniero/a o licenciado/a) preferentment en Matemàtiques, Física, Enginyeries (Informàtica, Electrònica, Telecomunicació i Industrials) , Economia, i Administració i Direcció d'Empreses. La Comissió Acadèmica del Màster valorarà, d'acord al procés d'admissió descrit a continuació, que els estudiants que sol·liciten l'ingrés hagen adquirit competència suficient en matemàtiques i estadística, hagen utilitzat, en alguna assignatura de la seua formació, ferramentes de programació (com per exemple R, C, Matlab, Python o semblants) i coneguen, de forma bàsica, els fonaments de la programació i les bases de dades.

En cas que els dits coneixements foren insuficients l'alumne haurà de cursar els complements formatius establits en l'apartat 4.6 d'esta memòria. Per a estudiants de països de parla no hispana es requerix Acreditació B2 d'espanyol (a través d'un Diploma d'Español com a Llengua Estrangera en un nivell de B2, o en el seu cas , prova oral i escrita) .

Les sol·licituds d'admissió seran valorades per la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster d'acord amb els següents criteris i ponderacions: adequació al perfil d'ingrés (50%) , expedient acadèmic (40%) , experiència professional relacionada amb l'anàlisi de dades: anys d'experiència professional, entrevista personal amb membres de la Comissió Acadèmica, cartes de recomanació dels llocs exercits, etc. (5%) i altres mèrits acadèmics i de formació: títols addicionals de grau o postgrau afins al camp de coneixement del Màster, idiomes comunitaris amb nivell B1 o superior, assistència a cursos i seminaris, etc. (5%) .