L'òrgan encarregat de realitzar l'admissió i d'avaluar els diferents currículums presentats serà una Comissió específicament designada a aquest efecte per la Comissió de Coordinació Acadèmica, que estarà composta per tres membres del professorat.
Els criteris als quals haurà d'atendre la Comissió per a decidir l'admissió dels candidats, condicionada sempre al coneixement d'almenys una de les llengües cooficials de la Universitat de València (en cas d'alumnes procedents de sistemes educatius que no garantisquen aquesta circumstància es podrà requerir als candidats acreditació de nivell B2) seran els següents:
1. Adequació de la formació prèvia al perfil d'ingrés recomanat (màxim 20 punts)
· Títol Oficial o Equivalent de Llicenciatura o Grau en Criminologia (20 punts)
· Títol Oficial o Equivalent de Llicenciatura o Grau en Psicologia, Dret, Sociologia, Treball Social o Educació Social (15 punts).
· Títol Oficial o Equivalent de Llicenciatura o Grau en altres estudis universitaris de perfil social o amb connexió amb continguts del màster (10 punts)
1. Expedient acadèmic de la titulació al·legada per a l'accés, que podrà ponderar-se en atenció a la nota mitjana de la titulació de procedència, una única nota mitjana (fins a 10 punts).
2. Formació complementària relacionada amb la Criminologia i Seguretat: cursos de postgrau o d'especialització, altres titulacions diferents de l'al·legada per a l'accés, etc. (fins a 5 punts)
3. Experiència professional (prevalent la valoració d'aquella que implique la superació de proves selectives en l'àmbit de la funció pública o de processos selectius de personal amb concurrència competitiva), dedicació docent o activitat investigadora en la matèria del Màster (fins a 5 punts)
4. Coneixements d'idiomes d'interés científic, particularment de l'anglés (fins a 5 punts).
5. Interés mostrat en els estudis: s'assignaran 5 punts addicionals als qui hagen sol·licitat aquest màster com a primera opció en la seua sol·licitud de preinscripció.