El perfil recomanat per a ingressar en aquest màster correspon al d’una persona amb formació en ciències humanes, ciències socials, ciències experimentals, ciències de la salut o tecnologia, amb actitud oberta al coneixement humà en general i científic en particular, amb interès per la dimensió sociocultural de la ciència des de la perspectiva històrica i actual, i amb capacitat per a la reflexió i l’anàlisi crítica.

Les persones que aspiren a ingressar en el màster han de posseir un cert coneixement d’idiomes i, particularment, un bon domini de la comprensió de l’anglès escrit i altres llengües de cultura, per a la lectura de la bibliografia especialitzada.

Per a poder ser admès en aquest màster, a més d'estar en possessió d'un títol universitari que permeta l'accés als ensenyaments de màster els estudiants han d'acreditar els nivells de coneixement següents de llengua espanyola.

Nivell d'espanyol. Per a poder ser admès en aquest màster els estudiants amb nacionalitat de països no hispanoparlants o que procedisquen de sistemes educatius estrangers on la llengua de docència no siga l'espanyol, han d'acreditar el nivell B2 de coneixement d'espanyol, definit en la classificació del Marc Europeu Comú de Referència.

No es requereixen requisits de formació prèvia específica en cap disciplina. En tot cas, es valoraran prioritàriament els mèrits relacionats amb els continguts del màster en Història de la Ciència i Comunicació Científica.