Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius: La Mediació a l'Escola i en la Xarxa

Objectius

Els conflictes que actualment presenten els estudiants en diferents nivells acadèmics han aconseguit nivells preocupants. Per això és important que tant professorat com professionals adquirisquen els coneixements, habilitats i eines necessàries per a la resolució de conflictes, així com per a saber mediar i educar les emocions. El Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius consta de 103 hores de pràctiques i de casos reials resolts per l'equip, a més d'experiències directes amb alumnat mediador.
Així mateix, el Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius compta amb el suport d'institucions educatives, que permeten tindre una proximitat amb la realitat escolar actual.
A més es compta amb la legislació estatal i autonòmica que dóna suport a la formació d'equips de formació i el tractament de la convivència, com el Reial decret 732/1995 de 5 de maig, la Llei 27/2005, de 30 de novembre, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, així com el Programa d'Acció sobre una Cultura de Pau, aprovada per l'Assemblea General de l'ONU en 1999, a més d'altres ordres i decrets.

Avantatges de realitzar el Diploma:

1. Comptar amb la vasta experiència en resolució de conflictes d'un equip de mediació, que va des de l'àmbit de primària i secundària, fins a l'universitari.
2. Tindre una formació molt completa que inclou casos de bullying i ciberbullying, que ha posat en marxa nombrosos equips de formació en centres públics, concertats i privats.
3. La possibilitat de realitzar pràctiques directes en centres.
4. Formar-se mitjançant un programa integral de mediació escolar com a mètode efectiu de resolució de conflictes.
5. Saber implementar programes de mediació en centres educatius.
6. Conéixer les tècniques de comunicació, aprenentatge i salut emocional, etc.

Curs acadèmic Curs 2020/2021

ÀreaÀrea de Ciències de l´Educació

Tipus de cursDiploma d'Especialització

Modalitat:Presencial

Preu matrícula 550 € (Importe preu al públic)
  

Termini de preinscripció15/10/2020

Data d'inici curs 31/10/2020

Data de finalització curs 13/06/2021

Edició7 ª

Codi títol20412350

Crèdits:25.00 Crèdits ECTS

Horari

Dimarts i dijous de 17.30 a 21.30 h.,

Lloc d'impartició

Facultad de Magisterio

Eixida professional

La mediació és part substancial de tota activitat educativa i es mesura per la seua qualitat en la resolució de conflictes. Comptar amb una especialització d'aquest tipus resulta essencial per a millorar la formació dels acadèmics i professors que dediquen les seues vides a educar i formar des de l'àmbit escolar, sense descurar, per descomptat, l'àmbit familiar o personal. En atenció a aquesta necessitat, dins del context acadèmic, la Universitat de València imparteix el Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius. L'educació comprén un vast univers on la figura del professorat ocupa un lloc absolutament rellevant. Tenint en compte que el fracàs escolar i els comportaments inadequats i indisciplinats són dos dels principals problemes en l'actualitat, i que existeix una relació inversament proporcional entre la reducció de conflictes i l'augment del nivell acadèmic, es fa necessari el Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius. Mitjançant el Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius serà possible per a obtindre les següents habilitats i formació: - Establir protocols d'actuació i intervenció davant suposats casos de violència escolar. - Sensibilitzar per al tractament educatiu dels conflictes escolars. - Descobrir la perspectiva positiva del conflicte. - Aprendre a analitzar conflictes i aplicar la legislació vigent. - Conéixer els processos de resolució de conflictes i ciberconflictes. - Presentar una aportació de mediació escolar a curt, mitjà i llarg termini. - Adquirir les estratègies i habilitats per a complir amb l'anterior. - Identificar i tractar l'assetjament escolar i tècniques d'educació emocional. D'aquesta manera, gràcies al Diploma d'Especialització de Formació de Mediadors en Contextos Educatius podràs adquirir les eines i coneixement per a aconseguir l'anterior, a més de conéixer tècniques d'educació emocional, l'estudi de casos reals i també pràctiques directes. Per a això, es treballarà així mateix la relació que existeix entre mediació, comportament i neurociència.

Requisits d'accés

Persones Llicenciades, Graduades o Diplomades de qualsevol titulació, especialmente en magisteri, treball social, educació social, pedagogia, psicologia...Master en Professor d'Educació Secundària i d'Investigació en Didàctiques Específiques. Estudiants als que li falten menys del 10% dels crédits del plan nou. Aquest estudiantes es comprometen a tindre la llicenciatura o el grau abans de que finalitze el curs.

La docència s'adaptarà als requisits que vinguen establits per reglament Estatal i per les directrius que indique la nostra Universitat (presencial, semipresencial o on-line) que té la potència suficient per a realitzar aquesta transformació sense menyscapte de la qualitat docent

Direcció

Organitzador

Facultat de Magisteri

Patrocinador

Facultat de Magisteri

Col·laborador

DOWNVAL TREBALLANT JUNTS / Federación Valencia de Mediación (FEPAMED CV) / In Valencia Mediación (IVMED) / Instituto de E.S. San Vicente Ferrer

Direcció

Carlos Caurín Alonso
Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials. Universitat de València
Profesor Asociado de Universidad
Marta Talavera Ortega
Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials. Universitat de València
Contratado Doctor
Manuel Monfort Pañego
Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. Universitat de València
Profesor Titular de Universidad
Més Informació

Telèfon

963 262 600

E-mail

Estic interessat en aquest curs
 
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per informar-te del que necessites.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.