Màster Propi d'Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva

Objectius

Treballar de manera específica cap a un ensenyament de qualitat, on confluïsca l'esforç i compromís de diversos sectors educatius, des de col·lectius i famílies fins a les persones que gestionen i desenvolupen les polítiques educatives, on la implicació i participació del professorat i dels formadors i formadores siga crucial, forma part de l'essència del Màster Propi d'Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva. Creiem que els projectes educatius dels centres han de realitzar una transformació i un canvi profund en les seues estratègies d'ensenyaments per a la consecució del major i més alt aprenentatge .

En el Màster Propi d'Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva s'analitza la naturalesa del procés d'inclusió educativa des d'una proposta d'educació de qualitat ajustada a la identitat i a les capacitats i necessitats educatives de l'alumnat. Es pretén promoure valors socials com la igualtat, el reconeixement, la valoració de la diversitat i el treball col·laboratiu on hi haja una participació social de totes les persones involucrades i les persones que el cursen tinguen dret als suports necessaris per al seu desenvolupament acadèmic, professional i personal. Des de millores de rendiment per a l'alumnat que requereix de programes específics, passant per l'atenció a les necessitats educatives de suport específic, la igualtat d'oportunitats o l'atenció a la discapacitat.

Avantatges de cursar el Màster Propi d'Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva:

1. Atendre les necessitats formatives del professorat que desitge iniciar-se en la seua activitat professional, així com els qui tenen més experiència i manifesten una inquietud en el tema.
2. Conéixer els àmbits d'actuació, les estratègies d'intervenció, els criteris d'actuació i avaluació, així com instruments i recursos en l'àmbit de l'educació inclusiva i l'atenció a la diversitat.
3. El caràcter online d'aquest màster és totalment compatible amb l'activitat professional.

Curs acadèmic Curs 2020/2021

ÀreaÀrea de Ciències de l´Educació

Tipus de cursMàster Propi

Modalitat:On-line

Preu matrícula 890 € (Importe preu al públic)
  

Termini de preinscripció28/12/2020

Data d'inici curs 15/01/2021

Data de finalització curs 30/12/2021

Edició7 ª

Codi títol20421060

Crèdits:64.00 Crèdits ECTS

Horari

Online,

Lloc d'impartició

Online

Eixida professional

Actualment, l'èmfasi al respecte i atenció a la diversitat ha cobrat cada vegada més rellevància en la nostra societat moderna, i per tant en els diferents sistemes i nivells educatius. Així viure, educar, formar i aprendre des d'i per a la diversitat es converteixen en requisits necessaris per a desenvolupar una societat i una educació inclusiva. L'educació inclusiva cobra especial rellevància per a formar en tots els nivells i des de tots els àmbits, ja siguen formals, no formals o informals. En atenció a aquesta realitat, la Universitat de València compta amb el Màster Propi d'Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva. En qualsevol context social i educatiu existeix la diversitat, ja siga de capacitats, de necessitats, de maneres d'aprendre, d'ensenyar, així com de maneres d'avançar i aconseguir assoliments, la qual cosa hem d'atendre des de les institucions educatives i en conjunt amb els professionals del sector. El canvi social, en centres educatius, en aules, es percep sota aquesta perspectiva, gràcies a la multiculturalitat, la interculturalitat, la diversitat de capacitats, així com de la pluralitat d'interessos i motivacions, entre altres. Gràcies al Màster Propi d'Atenció a la Diversitat i Educació Inclusiva, el col·lectiu de professionals que el cursen adquiriran les següents destreses i habilitats pràctiques: - Atendre les necessitats formatives tant teòriques com pràctiques d'aquelles persones que vulguen treballar des de l'educació inclusiva i l'atenció a la diversitat en qualsevol context educatiu. Aprendre les bases teòriques que fonamenten l'educació inclusiva, les mesures educatives de caràcter ordinari i de caràcter extraordinari des de les quals s'aborda la diversitat, les pràctiques d'ensenyament-aprenentatge centrades en la cooperació i col·laboració, la formació en mediació escolar per a la resolució de conflictes, la labor de l'acció tutorial, així com l'accessibilitat i inclusió dels recursos tecnològics i la participació de les famílies des del context col·laboratiu. - Aportar coneixement interdisciplinari per a reflexionar acosta*desobre les pràctiques educatives des de la visió d'un paradigma educatiu sistèmic, ecològic i inclusiu.

Requisits d'accés

Llicenciats i graduats universitaris

Estudiants als que li falten menys de 10% crèdits . Aquest estudiants se comprometen a finalitzar la carrera abans de finalitzar el Màster

Direcció

Organitzador

Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educacio

Direcció

Inmaculada Chiva Sanchís
Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació. Universitat de València
Contratado Doctor
Genoveva Ramos Santana
Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació. Universitat de València
Contratado Doctor
Més Informació

Telèfon

963 262 600

E-mail

Estic interessat en aquest curs
 
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per informar-te del que necessites.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.