Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques

Objectius

Mitjançant el curs d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques els estudiants comptaran amb la formació i les eines necessàries per a tindre una comprensió holística sobre la infància i l'adolescència en risc, des dels diferents àmbits com a protecció i reforma, així com per a intervindre en problemàtiques associades relatives a conflictes familiars (des de maltractament infantil i separacions traumàtiques fins a violència filie-parental).

Altres temes que s'abordaran en el curs d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques seran en relació a la violència en els joves i adolescents (violència en la parella, delictes violents, violència a les aules, entre altres), a més de problemàtiques específiques en relació amb la salut mental, problemes de conducta, etc. Per a això, a més del ja esmentat, s'afavoriran espais per a l'intercanvi, la discussió i la reflexió crític-constructiva.


Avantatges de cursar el curs d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques:

1. Aquest màster no coincideix amb cap títol oficial dins de la Universitat de València, per la qual cosa es converteix en una necessitat tant per als professionals titulats necessitats d'aquesta mena de formació específica, com per a aquells estudiants que desitgen aconseguir una especialització que els oferisca majors eixides laborals.

2. Té gran eixida laboral, ja que ofereix una formació professional per a treballar en diferents àrees, com a recursos especialitzats en infància i adolescència en risc des de l'àmbit de l'educació social, la psicologia, el treball social, etc.

3. Aquest títol va concorde a noves exigències per part de l'Administració Pública en els plecs de condicions dels contractes en centres, així com el que actualment s'exigeix respecte a les noves contractacions de personal: a més d'una experiència professional d'un any en tasques relacionades amb la protecció de la infància, 20 hores de formació específica sobre acolliment familiar o residencial, protecció de la infància o intervenció familiar impartida o homologada per una universitat o algun organisme públic amb competència formativa en matèria de serveis socials.

4. A l'ésser un curs online és totalment compatible amb l'activitat laboral.

Curs acadèmic Curs 2020/2021

ÀreaÀrea de Psicologia

Tipus de cursExpert Universitari

Modalitat:On-line

Preu matrícula 875 € (Importe preu al públic)
  

Termini de preinscripció12/09/2020

Data d'inici curs 23/09/2020

Data de finalització curs 30/10/2020

Edició3 ª

Codi títol20523310

Crèdits:15.00 Crèdits ECTS

Horari

Online,

Lloc d'impartició

Online

Eixida professional

El títol d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques està enfocat en la formació i reciclatge dels professionals de l'acció psicosocial i educativa, així com en l'atenció i intervenció especialitzada amb famílies i menors en risc. S'instaura com ho assenyala el Pla Estratègic de la Universitat de València com una finestra per a la formació de professionals al llarg del cicle vital. D'altra banda, el títol d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques també té en compte els requisits de l'Administració Pública en relació als nous plecs de concursos de centres de protecció. En ells s'exigeix als egressats en Educació Social que emplenen la seua formació amb hores de formació específica en aquesta àrea per a poder exercir aquest títol. Es tracta d'una resposta concreta i interdisciplinària per a aquest col·lectiu. El títol d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques presenta respostes a la necessària formació especialitzada i de qualitat de professionals oberts a noves formes d'atenció i intervenció amb menors i les seues famílies. Mitjançant l'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques, els professionals que ho acrediten adquiriran els següents coneixements: - Tindre una formació de qualitat ajustada cap als menors i adolescents en risc i les seues famílies, com a eix central d'estudi. - Abordar diferents problemàtiques dels menors i adolescents en risc amb la finalitat de conceptualitzar-les, comprendre-les i afrontar-les. - Procurar eines concretes d'intervenció amb menors i adolescents en risc, especialment des de l'àmbit de la protecció. - Aprofundir en les circumstàncies de risc per a establir els mecanismes de prevenció-inclusió, intervenció i avaluació, envers aquests menors i les seues famílies. - Progressar en la lectura dels processos educatius i en la interpretació del món psicosocial, amb la finalitat d'adquirir coneixements que permeten a l'alumne articular nous desenvolupaments d'èxit per a la intervenció amb famílies i menors en risc. A més, des del curs 2013-2014, la Càtedra Luís Amigó col·labora amb la nostra universitat en la realització del Màster en Avaluació, Prevenció i Intervenció amb Adolescents en Risc i Violència Filie-Parental. El títol d'Expert Universitari en Infància i Adolescència en Risc. Comprensió i Intervencions Específiques està dirigit a professionals del sector, a titulats en Psicologia, Criminologia, Treball Social, Educació Social, Sociologia, Pedagogia, Antropologia, Psicopedagogia, així com altres àrees socioeducatives.

Requisits d'accés

Diplomats o Graduats en Treball Social i Educació Social; Llicenciats o Graduats en Psicologia i Pedagogia, psicopedagogia, o qualsevol altres estudis relacionats amb les ciències socials i humanes, que vulguen ampliar la seua formació i/o experiència professional en l'àmbit de la intervenció social. Professionals amb experiència en el sector, el col·lectiu del qual siga la infància i adolescència en situació de risc d'exclusió o exclosa.

Direcció

Organitzador

Departament de Psicologia Bàsica

Col·laborador

Cátedra Luis Amigó

Direcció

Pedro José López Ferri
Profesor Asociado de Universidad. Departament de Sociologia i Antropologia Social. Universitat de València. Subdirector Colonia San Vicente Ferrer,
Paula Samper García
Departament de Psicologia Bàsica. Universitat de València
Profesor Titular de Universidad
Més Informació

Telèfon

963 262 600

E-mail

Estic interessat en aquest curs
 
Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu per informar-te del que necessites.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He llegit i accepto la informació proporcionada sobre protecció de dades i Política de Privacitat de ADEIT.

Consento rebre informació sobre els títols propis de la Universitat de València.

Responsable: Universitat de València. Edifici del Rectorat. Av. Blasco Ibáñez, 13. 46010-València.
Delegat de Protecció de Dades: D. Javier Plaza Penadés lopd@uv.es
Finalitat: enviar informació rellevant de cursos de postgrau.
Destinataris: Fundació Universitat-Empresa de Valéncia and Universitat de València
Legitimació: Per a l'enviament d'informació sobre els títols propis de la Universitat de València la base de legitimació és el consentiment de l'interessat.
Termini: Les dades de l'Usuari seran conservats fins que sol·liciti la seva baixa, s'oposi o revoqui el seu consentiment.
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades així com altres drets com s'explica a la informació addicional.
Amplieu informació: www.adeituv.es/politica-de-privacidad.