Maria Josep Marín Jordà
MARIA JOSEP MARÍN JORDÀ

+34 (9639) 83241
Maria.J.Marin@uv.es
Biografia

Maria Josep Marín és doctora en Filologia Catalana. Professora Titular d’Universitat al departament de Filologia Catalana de la Universitat de València des de l’any 2010, ha estat també professora del departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d’Alacant (1998-2001) i del departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València (2001-2010).

Com a professora Titular en la Universitat de València, imparteix docència en el Grau en Filologia Catalana i en el Grau en Traducció i Mediació Interlingüística, així com en el Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura literària.

Els seus interessos en recerca s’han centrat fonamentalment en l’anàlisi del discurs polític i de la llengua oral, des d’un punt de vista que parteix de l’ús i busca comprendre i posar de manifest la relació entre els diferents nivells lingüístics (semàntic, sintàctic i pragmàtic). En aquest sentit, els treballs realitzats es poden situar en la perspectiva teòrica iniciada per la Teoria de prototipus i els estudis moderns sobre gramaticalització. Ha aprofundit en l’estudi de la connexió, els marcadors discursius, la cortesia lingüística i l’argumentació en gèneres discursius com el debat electoral, l’entrevista política i la conversació espontània. Forma part del Grup d’Estudis de Pragmàtica i Anàlisi del Discurs (GrePAD) i ha participat en diversos projectes d’investigació finançats  pel Ministerio de Economía y Competitividad i actualment forma part del projecte Gramática, pragmática e interacción multimodal (GRAMPINT) (FFI2014-56258-P).  

És membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) i des del 2012 dirigeix Caplletra. Revista Internacional de Filologia.

Asignatures impartides i modalitats docents
Fitxa personal i Tutories