El 1r Congrés Internacional de polítiques públiques sobre envelliment se celebra del 22 al 24 de novembre

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 4 d’octubre de 2022
Anciana

Davant l'envelliment progressiu de la població mundial, aquest congrés congregarà a experts en la temàtica per a conéixer les últimes investigacions en el camp de les polítiques públiques.

Fins al 10 d'octubre està obert el termini per a presentar els resums de les propostes de comunicació. Entre el 17 i el 21 es notificarà l'acceptació o rebuig als autors.  Tota la informació sobre la programació i dates importants està disponible en la pàgina web del congrés.

Aquest esdeveniment internacional és gratuït i de caràcter telemàtic (format online), tindrà lloc els dies 22, 23 i 24 de novembre en horari de 15 a 20 hores (a Espanya), de 10 a 15 hores (al Brasil) i de 8 a 12 hores (a Colòmbia). Es pot realitzar la inscripció fins al 25 d'octubre, com a oient o com a participant, en ambdós casos comptarà amb certificat.

Aquest primer congrés ha sigut organitzat per un grup internacional multidisciplinari d'investigadors, procedents de la Facultat d'Economia de la Universitat de València, de la Universitat Federal de Viçosa, de la Universitat Federal de l'Amazònia, i d'altres institucions, amb el suport de la Generalitat Valenciana.

Com afecta aquesta transformació demogràfica a la nostra societat? I, quin tipus de polítiques públiques estan implementant els governs davant d’aquest gran repte? Són les preguntes que tractaran de respondre els investigadors i investigadores, que analitzaran els impactes d'aquesta transformació demogràfica i les diferents respostes que des del prisma de l'envelliment actiu i saludable de l'ONU (2020c) es venen donant des de l'administració pública.

Amb l'organització d'aquesta trobada de polítiques públiques sobre envelliment, de la mà d'universitats d'altres latituds amb una llarga trajectòria en aquest camp, “es pretén crear un espai de diàleg entre els estudiosos del tema per a conéixer les últimes investigacions, i desenvolupar una xarxa d'experts afins a l'àrea a partir de la qual puguen sorgir altres sinergies de col·laboració” assenyala el comitè organitzador, “la finalitat és desenvolupar en el camp de la investigació una perspectiva holística, que afone les seues arrels en l'impacte socioeconòmic d'aquest fenomen”, conclou.