Ciència, turisme, hàbits de vida saludable o economia, en el cicle de conferències d’Unisocietat al febrer

  • 30 de gener de 2017
 
Conferències d’Unisocietat

Ciència, turisme, hàbits de vida saludable o economia protagonitzen el cicle de conferències d’Unisocietat durant el mes de febrer. Aquest programa té com a objectiu complementar el curs acadèmic d’Unisocietat, a més és gratuït i obert a la resta de la ciutadania del municipi i el seu entorn. Benetússer, Cullera, Quart de Poblet, Massamagrell, l’Eliana, Gandia, Ontinyent, Paterna, Requena i Alzira acolliran ponències d'aquest cicle formatiu organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

Les primeres conferències comencen aquest dimecres, 1 de febrer. Benetússer (Horta Sud) rep, en el Centre Cultural ‘El Molí’, al degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó Calatayud (Departament de Fisiologia), que abordarà la temàtica de l'alimentació i hàbits de vida saludable. Aquest mateix dia, en el Centre Internacional de Gandia (La Safor), el catedràtic i rector de la UV entre 2002-2010 Francisco Tomás i Vert (Departament de Química Física) oferirà la conferència titulada ‘Nanociència i nanorobots’.

Dimarts 14 de febrer, l'alimentació i els hàbits de vida tornaran a ser el teló de fons de la ponència del professor Federico Pallardó, que en aquesta ocasió impartirà en el Centre Cultural de Massamagrell (Horta Nord).

La localitat de Cullera (Ribera Baixa) albergarà el dimecres 15 de febrer, en el seu Auditori Municipal del Mercat, la conferència ‘El turisme i la gastronomia’, a càrrec de la professora Clara Martínez Fuentes (Departament de direcció d'empreses ‘Juan José Renau Piqueras’).

El dijous 16 de febrer serà el torn de les conferències d'Ontinyent (Vall d’Albaida), Paterna (Horta Nord) i Quart de Poblet (Horta Oest). El Centre Cultural de Caixa Ontinyent rebrà al professor Francisco Tomás i Vert que compartirà amb els i les presents reflexions entorn de la nanociència. En el Centre Social de Campament de Paterna tindrà lloc ‘L'estrès: enemic o aliat?’, conferència oferida per Isabel Rodríguez Molina (Departament de Psicologia Social). I en la Casa de la Cultura de Quart de Poblet els i les assistents podran descobrir més sobre la justícia i els tribunals populars de la mà de la professora Virginia Pardo Iranzo (Departament de Dret Administratiu i Processal).

El dia 21 de febrer el cicle de conferències d’Unisocietat arribarà a la Casa de la Cultura d'Alzira (Ribera Alta), on el vicedirector de la ETSE (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria) José Torres País (Departament d'Enginyeria Electrònica) intervindrà davant el públic sota el títol ’El CERN: La màquina de Déu en la teua casa’.

A l'Eliana (Camp de Túria) el dret, el poder i la justícia centraran el discurs de la vicedegana de la Facultat de Dret, Ángeles Solanes Corella (Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política). Aquesta ponència tindrà lloc en el Centre de Formació de Persones Adultes de l'Eliana.

L'última conferència del mes de febrer se celebrarà a Requena (Plana de Requena-Utiel), en particular el 23 de febrer en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves. Sota el títol ‘Cooperativisme i economia social: treball i benestar’, el professor Rafael Chaves Àvila (Departament d'Economia Aplicada) compartirà els seus estudis amb l'auditori.

El cicle de conferències d’UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb els ajuntaments d'Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet i Requena, i el recolçament financer de Caixa Popular i de Caixa Ontinyent (entitat finançadora a la Vall d'Albaida). La seua finalitat és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutinen entorn d'1.500 estudiants matriculats durant el curs 2016-2017.