Recepció a l’alumnat guanyador de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives

  • Gabinet de la Rectora
  • 25 de juny de 2018
Guanyadors Lliga de Debat Universitària

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, junt amb la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, i la cap del Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (SEDI), Charo Álvarez, han rebut als cinc participants de la Universitat de València que varen guanyar el passat mes d’abril la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives.

L’equip de la Universitat participant a aquesta competició està format per la capitana i estudiant del Grau de Sociologia, Àngels Grimalt; l’alumne del Grau d’Economia i Màster en Desenvolupament, Institucions i Integració Econòmica, Gerard Blasco; l’estudiant de Dret, Miguel Horacio; l’estudiant de Medicina, Jorge Llau; i l’alumne del Grau de Ciències Polítiques, Adrián Mompó. Els cinc integrants han rebut de mà de la rectora el corresponent diploma que els acredita com campions del present any.

A més, els guanyadors i guanyadora han entregat a la Universitat el premi atorgat per Xarxa Vives com campions de la passada edició. La rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut que aquest premi es quede a les instal·lacions del SEDI com agraïment a aquest servei per la tasca tan important i necessària que fa amb l’estudiantat.

La capitana de l’equip, Àngels Grimalt, ha volgut dir unes paraules en nom de tots els integrants, per agrair l’ajuda i suport que han rebut tant per part de la Universitat com del SEDI en particular. ‘Ha sigut un honor per a nosaltres poder representar a la Universitat de València en aquesta competició i esperem poder tornar a participar l’any que ve, ja que aquesta experiència ha sigut molt enriquidora per a tots nosaltres’, ha afirmat. Grimalt ha aprofitat també per a demanar que es fique en marxa un Club de Debat Universitari en valencià a la nostra universitat.

Per la seua part, la rectora Mestre els ha donat l’enhorabona i els ha agraït l’esforç que els ha portat a guanyar aquest campionat. A més, Mestre ha remarcat la importància que tenen activitats com la Lliga de Debat Universitària per al desenvolupament personal de l’alumnat, ja que permeten treballar en equip i fomentar així la col·laboració i l’aprenentatge conjunt. La rectora ha acabat les seues paraules agraint al SEDI la seua implicació en aquest projecte i afirmant que és ‘un honor per a la Universitat no a soles el premi, sinó el tindre alumnes amb tantes habilitats i virtuts capaços de combinar els seus estudis amb activitats com aquesta”.

La vicerectora Isabel Vázquez ha aprofitat per felicitar a la i els participants pel seu premi així com destacar ‘la importància que te per a la Universitat de València el treballar per la nostra llengua en actes com aquesta Lliga de Debat Universitària de Xarxa Vives’.

A l’acte també han assistit la nova delegada per a la rectora per als estudiants, Meme Elizalde, les tècniques del SEDI, Cristina Villegas i Laura Guzmán, així com alguns familiars de les i els estudiants guanyadors.

Sota el tema de ‘És occident responsable del sorgiment de l’Estat Islàmic?’, es va celebrar la passada edició de la Lliga de Debat Universitària de la Xarxa Vives a la Universitat Miguel Hernández d’Elx del 16 al 20 del passat mes d’abril. L’equip de la Universitat de València es va proclamar campió front a la resta d’equips de les 16 universitats participants.