El Seminari Nacional d'Esport Inclusiu se celebra el 23 i 24 de febrer

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 20 de febrer de 2023
Esportista adaptada

Aquesta trobada anual entre professionals de l'educació, l'activitat física i l'esport, té lloc aquests dies en les instal·lacions del campus de Blasco Ibáñez de la Universitat de València. El seu objectiu és debatre i analitzar aspectes actuals que afecten el desenvolupament de l'esport inclusiu.

La Universitat de València serà l'amfitriona de la IV edició del Seminari Nacional d'Esport Inclusiu, que anualment s'organitza en una universitat espanyola diferent. Les ponències i taules plenàries es desenvoluparan en la sala d'actes de la Facultat de Medicina, mentre que els tallers pràctics es realitzaran en les instal·lacions esportives de la UV: Pavelló Universitari i pistes exteriors.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, inaugurarà la trobada el dijous 23 de febrer a les 9:00 hores. El seminari començarà amb la conferència inaugural impartida per l'esportista espanyol Maurice Far Eckhard, que competeix en ciclisme adaptat i va guanyar el bronze en els Jocs Paralímpics de Londres 2012. A continuació se celebraran 4 taules redones sobre els aspectes legislatius i de gestió de l'esport per a persones amb discapacitat; la promoció de l'activitat fisicoesportiva en persones amb discapacitat: sinergies entre àmbits professionals; l'activitat fisicoesportiva i la discapacitat en el sistema educatiu; i les activitats fisicoesportives en persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorns del desenvolupament.

La jornada del dia 24 arrancarà amb tallers pràctics de goalball, tennis en cadira de rodes, ciclovial, pretextos crítics per a la inclusió en Educació Física, tennis de taula i escacs Inclusius i equitació adaptada. La sessió continuarà amb una taula redona sobre experiències i bones pràctiques en esport adaptat i inclusiu, integrada per esportistes i especialistes en esport adaptat. Finalment, es definiran les conclusions i es traçarà el full de ruta en l'acte de clausura, que tancarà el seminari.

El IV Seminari Nacional d'Esport Inclusiu pretén reunir una gran varietat d'especialistes en Activitat Física Adaptada i l'Esport per a Persones amb Discapacitat. Va dirigit especialment a càrrecs i tècnics d'administracions, federacions esportives, fundacions i associacions, a professorat i estudiantat relacionat amb l'activitat física adaptada, l'esport paralímpic o l'esport inclusiu.

El propòsit principal d'aquest seminari és donar resposta als reptes i desafiaments en relació amb la pràctica esportiva en les persones amb discapacitat, alineant-se així amb l'article 30.5 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que defensa "participar en igualtat de condicions amb els altres en activitats recreatives d'esplai i esportives".

Aquest IV Seminari ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través d’UVesports, amb el patrocini de la Fundació ONCE i Assegurances RGA de Caixa Popular, compta amb la col·laboració del Comité Paralímpic Espanyol, la Federació d'Esport Adaptat de la Comunitat Valenciana, Confedecom i COLEF CV.

Cartell IV Seminari Esport Inclusiu