La Univeristat de València ret homenatge als seus millors esportistes en la 10a Gala de l'Esport

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 3 de novembre de 2022
 

El pavelló universitari ha acollit la celebració de la Gala de l'Esport 2022, que ha enaltit els èxits del planter d'esportistes de la UV en una emocionant cita repleta de distincions i esments especials. La cerimònia ha sigut presidida per la rectora de la Universitat de València.

La UV va brindar, aquest dimecres 2 de novembre, un merescut reconeixement als seus esportistes en una gala a la qual van acudir vora 400 persones, en la seua majoria estudiantat universitari. En la cerimònia, la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, va agrair la labor que UVesports i la seua directora, Ana Mª Gómez, estan realitzant per a “desenvolupar activitats i escoles en més de 80 modalitats esportives i potenciar el talent dels nostres i les nostres esportistes, per a aconseguir els èxits que fins ara s'estan aconseguint”.

I és que, segons va explicar la rectora, “aquest 2022 la Universitat de València ha sigut la primera universitat pública en el medaller dels Campionats d'Espanya Universitaris (CEU) i també dels CADU Autonòmics. Hem aconseguit un total de 260 medalles durant la passada temporada”. Dignes d'esment són també les xifres de participació, prop de 700 atletes de la UV van competir en els campionats autonòmics, 300 van lluitar per les medalles en els campionats d'Espanya, i quasi un centenar van representar a la UV en els jocs europeus. “I no sols hem sigut líders en participació, sinó que a més hem aconseguit una gran paritat de gènere” va reivindicar Mª Vicenta Mestre.

La rectora va animar a tots i totes a “continuar treballant” perquè “l'esport és part fonamental de l'excel·lència de la nostra institució acadèmica”. Mª Vicente Mestre va elogiar a tot el planter d'esportistes universitaris presents en la gala, “sou un exemple a seguir, amb el vostre sacrifici i tenacitat, amb els vostres valors, amb la cultura de l'esforç com a estendard… conciliar l'esport de competició amb els estudis no és fàcil i hui volem homenatjar-vos, reconéixer el gran mèrit que teniu i aplaudir el vostre esforç”, va sentenciar la rectora. 

Durant l'acte es va distingir als 46 equips i esportistes individuals que van aconseguir medalles en les competicions universitàries durant el passat curs. També es va presentar a les 46 seleccions universitàries que representaran a la Universitat en els tornejos universitaris de la temporada que comença. Com a colofó, la Universitat de València va llançar el programa “Canvi de Joc”, un nou format audiovisual de divulgació esportiva, que pretén, amb un estil dinàmic i fresc, visualitzar i donar suport a l'esport universitari.

Abans que la rectora clausurara la Gala de l'Esport 2022, la directora del Servei d'Esports, Ana Mª Gómez, va pujar a l'escenari per a reconéixer el mèrit als esportistes, va destacar “l'esforç i l'excel·lència de tots i totes els joves que entrenen, estudien i competeixen, que lluiten per a superar-se dia a dia”. 

La cerimònia va comptar amb la presència de diferents autoritats de la Universitat de València: el gerent de la UV, Juan Vicente Climent Espí; els degans de les facultats de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Ferran Calabuig Moreno; Farmàcia, Hortensia Rico Vidal; Infermeria i Podologia, Antoni Merelles Tormo; Psicologia i Logopèdia, Antonio M. Ferrer Manchón; Fisioteràpia, Sofía Pérez Alenda; i Medicina i Odontologia, Francisco J. Chorro Gascó; el vicedegà de la Facultat de Ciències Socials Ramón Llopis Goig; el delegat de la rectora per a l'estudiantat, Manuel González-Ferrandis; el delegat de la rectora per al Centre d'Idiomes, Pedro Morillo; i el cap del Servei d'Esports, Fernando Sánchez Carmen. Per part de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport va assistir a l'acte el cap del Servei de Promoció de l'Esport i de l'Activitat física, Hermenegildo Puchades Company. Per últim, en representació de la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València va estar present Juan Antonio Pardo.

 

Torna a veure la gala completa