La Universitat de València competirà a Polònia en els Jocs Europeus Universitaris de 2022

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 11 de juliol de 2022

La UV s'ha classificat per a competir en 8 disciplines esportives: escacs, escalada, handbol, judo, karate, kick-boxing, taekwondo i voleibol. L'equip d'atletes de la UV es veurà les cares amb els millors esportistes universitaris d'Europa a la ciutat polonesa de Lodz, on se celebren els Jocs del 15 al 30 de juliol.

Lodz, la tercera ciutat més gran de Polònia, albergarà la sisena edició dels Jocs Europeus Universitaris, el major esdeveniment acadèmic multiesportiu d'Europa, organitzat cada dos anys per l'Associació Esportiva Universitària Europea (EUSA). S'espera que aproximadament 5.000 atletes de 40 països i 400 universitats competisquen en 20 esports.

L'expedició de la Universitat de València que viatjarà a Polònia està formada per unes 100 persones, entre esportistes, entrenadors, preparadors, delegats esportius i personal de suport. La Universitat de València tindrà representació en 8 modalitats esportives:

 

  • Escalada

El campionat d'escalada tindrà lloc en el complex esportiu Sports Bay de la Universitat Tecnològica de Lodz, del 28 al 30 de juliol.

Els escaladors Iker Ortiz Tudela —que va guanyar l'or en el Campionat d'Espanya Universitari d'Escalada 2022 celebrat el mes de maig passat— i Pau Congost Escoin representaran a la Universitat de València, secundats per la seua entrenadora Mónica Sánchez Villaplana.

 

  • Escacs

La competició d'Escacs se celebrarà del 16 al 19 de juliol en el complex EC1 de la ciutat de Lodz, una antiga Central Elèctrica actualment reconvertida en instal·lació cultural.

Representaran a la Universitat de València els jugadors d'escacs José Joaquín Fernández Torralba i Adrián Galiana Fernández, al costat d'ells estarà el seu entrenador Ramón García Pérez.
La Universitat de València va aconseguir el bronze per equips en el campionat d'Espanya Universitari (CEU) d'escacs que es va celebrar el mes d'abril passat a Màlaga.

 

  • Voleibol

Els equips de voleibol de la Universitat de València, tant el femení com el masculí, viatjaran a la ciutat polonesa, on disputaran els partits del 16 al 22 de juliol en els pavellons esportius Venue Zgierz Nowa i Atles Arena.

Les xiques de vòlei arriben especialment motivades a l'europeu, la solidesa en el seu joc i fortalesa en defensa les dugueren a guanyar la plata en el Campionat d'Espanya Universitari del passat mes de maig i hi ha una gran confiança que aconseguisquen fer podi a Lodz.
 

  • Kick-boxing

La competició de Kick-boxing —disciplina que combina els principis del muay-thai i el karate— se celebrarà del 16 al 18 de juliol en el pavelló Venue Skorupki de la ciutat polonesa.

El púgil de kick-boxing de la Universitat de València, Kevin Koffi, lluitarà per la medalla en la categoria de Kick Light -84kg, sota les directrius del seu entrenador Patrik Pascal.

 

  • Judo

L'equip de judokes de la Universitat de València, dirigit per Vicente Rochela, competirà en el complex esportiu Venue Zgierz Nowa de Lodz del 24 al 26 de juliol.

La judoka de 21 anys Laura Torres serà l'única representant femenina de la UV en els jocs europeus universitaris de Lodz, competirà en la categoria -48kg. En el quadre masculí, en la categoria de -60, estaran Luis Barroso—que va guanyar la plata en el Campionat d'Espanya Universitari de Judo 2022— i Gorka Sánchez Velasco. També estarà a Lodz Guillermo Capriani (categoria -66), que va aconseguir la medalla de plata en el CEU de judo de maig. Tanquen l'equip de judokes Aitor Goikoetxea (-73) i Gorka Arambarri (-90).

 

  • Taekwondo

Seguim amb els esports de combat, en concret amb el campionat de Tekwondo, que tindrà lloc en la instal·lació esportiva Venue Skorupki de Lodz, del 28 al 30 de juliol.

El combinat de la Universitat, encapçalat per la seua entrenadora Estefanía Almela, arriba a la cita després d'haver aconseguit 3 medalles, en la modalitat de combat, en el Campionat universitari d'Espanya celebrat el passat mes de maig. L'equip que viatjarà a Polònia està format per Paula Temina, que va ser plata en el CEU en pes gall -53 kg; Neus Domenech, que va guanyar el bronze en el nacional en pes mitjà (-73); i, completa l'equip de taekwondo de la UV, Jorge Díaz, que competeix en la categoria -74 kg.

 

  • Karate

L'equip de Karatekes de la UV, sota les directrius del seu entrenador Rubén Rubio, arriba al campionat de Lodz amb moltes possibilitats després d'aconseguir uns grans resultats a nivell individual i per equips en el Campionat d'Espanya Universitari d'enguany. La selecció de karatekes de la Universitat de València va aconseguir la plata en quedar en segona posició en la classificació general per equips en el CEU de 2022.

A nivell individual, competiran en la modalitat de Kumite Hugo Ballester (-67) —que va guanyar l'or en el torneig nacional universitari—, Patrícia Pes (-50), Iván Ferrer (-84) i Víctor Rubio (-75), els tres van aconseguir el bronze en el CEU d'abril.

Els nostres karatekes es disputaran el títol dels Jocs Europeus Universitaris de 2022 del 28 al 30 de juliol, en el pavelló esportiu Venue Zgierz Nowa de Lodz.

 

  • Handbol

Els conjunts femenins i masculins d'handbol de la UV, sota les ordres dels seus entrenadors Sagrari Santana i Juan Ángel Perdigón, viatjaran a Lodz on competiran amb els millors equips de les universitats europees del 25 al 30 de juliol. Els partits es jugaran en dos pavellons esportius de la ciutat polonesa: l'Atles Arena i el Venue Anilana.

La selecció masculina d'handbol de la UV es va proclamar campiona d'Espanya en el trofeu universitari celebrat el passat mes de maig a Múrcia. Els seus últims resultats i les bones sensacions del seu joc la perfilen com una de les grans favorites per a aconseguir un bon lloc a Lodz.

“Des del Servei d’Esports de la UV desitgem a la nostra expedició d'esportistes tota la sort per al campionat, però la prioritat sempre és gaudir d'una experiència esportiva i personal per a tota la vida”.

*Imatges del CEU de Murcia, cedides per la UCAM (©Antonio)