La Universitat de València tanca la primera jornada de la lliga CAEU amb 13 victòries

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 17 de novembre de 2022
 

Les seleccions, femenina i masculina ,de la UV s'han enfrontat a la Universitat Catòlica de València (UCV) en les disciplines de futbol, futbol sala, bàsquet, voleibol, handbol, rugbi, pàdel i tennis. La pròxima jornada de lliga del Campionat Autonòmic de l'Esport Universitari serà el 29 de novembre.

L'equip femení de futbol de la Universitat de València va obrir la primera jornada del CAEU el dimarts 15 de novembre amb una contundent victòria 2-0. Les xiques de la UV van dominar durant tot el partit, que es va disputar en el Camp de Futbol del Campus Blasco Ibáñez. En el mateix estadi, la selecció de futbol masculina de la UV va golejar a la UCV per 8 gols a 1. Els jugadors de la UV van demostrar un clar domini durant tot el partit, i encaren la següent jornada del CAEU amb una gran motivació. 

El Pavelló Poliesportiu de la Universitat de València va ser l'escenari, el dimarts 15, de les dues victòries dels equips locals de futbol sala. L'equip femení es va imposar 3-2 al conjunt de la Universitat Catòlica. En el bloc masculí, els xics de la UCV no van poder fer més per a frenar a l'equip de futbol sala de la UV; el partit va finalitzar amb el marcador 5-1, a favor de la UV. 

El torneig de tennis es va celebrar el dimarts 15, en el Poliesportiu Anabel Medina de Torrent. Els equips de la UV i la UCV es van enfrontar en la modalitat individual i dobles mixtos. La tennista de la UV Gemma Lairon va guanyar 6-2 6-2. Ricard Soriano va caure davant el representant de la UCV 6-1 6-4. I la parella mixta de la UV, formada per Sandra Requena i Gonzalo Sánchez, no va poder retallar distàncies en perdre 6-4 7-6 7-6. El torneig va acabar amb un resultat global de 2-1 a favor de l'equip de tennistes de la UCV.

El dimecres 16 de novembre, el pavelló de la UV va rebre als equips universitaris de bàsquet. La selecció femenina va véncer 80-50 a les xiques de la UCV, però el conjunt masculí, que va lluitar fins a l'últim minut, va perdre el partit per només dos punts (66-68). 

Els partits de voleibol es van celebrar en el Pavelló Toll L`Alberca de Torrent. Les seleccions de la Universitat de València van fer ple, i tant el conjunt masculí com el femení van guanyar les trobades amb idèntic marcador, un contundent 3-0 amb el qual comencen la lliga CAEU en gran.

El Pavelló El Quint de Mislata va acollir els partits d'handbol. L'equip femení va guanyar a la UCV amb un resultat de 19-39. I els xics d'handbol també van dominar la trobada i es van alçar amb la victòria 21-29.

En rugbi, la primera jornada del CAEU també va ser redona. Els dos equips de la UV van aconseguir victòries al camp Rugbi Riu. Les xiques van guanyar els dos partits que van disputar (UCV 7 - UV 43 i UV 20 - UCV 5). L'equip masculí va perdre el primer partit (UCV 26 – UV 22), però van remuntar en el segon i es van alçar amb la victòria amb un contundent UV 17 – UCV 0.

Finalment, l'equip de pàdel també va guanyar els partits que es van disputar en el Parc Central de Torrent, amb un resultat global de 2-1. Representant a la UV, van jugar Jorge Ferre i Manuel Arrizabalaga, el duo de pàdel masculí; Nuria Molina i María Torres, en modalitat de parelles femenines; i el tàndem mixt compost per María Chanza i Alberto de Lleó.

El calendari de la lliga CAEU

El Campionat Autonòmic de l'Esport Universitari de la Comunitat Valenciana s'organitza tant per a esports d'equip com per a esports individuals. Les competicions de la modalitat individual, que inclouen 25 disciplines esportives, començaran el segon quadrimestre. En canvi, la competició dels esports col·lectius té format de lliga, es disputa de novembre a març, al llarg de cinc jornades. 

La pròxima cita de la lliga CAEU serà el 29 de novembre i enfrontarà als conjunts de la Universitat de València amb els de la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Segons el calendari CAEU, la UV es mesurarà amb la Universitat d'Alacant el 15 de desembre; amb l'UJI de Castelló, el 9 de febrer; amb la Politècnica de València, el 21 de febrer; i el 8 de març es disputarà la final. 

L'objectiu d'aquest campionat és fomentar la pràctica esportiva entre l'estudiantat de les diferents universitats que formen part de la Comunitat Valenciana, i promoure entre universitaris i universitàries els valors de la igualtat, la participació, la inclusió, el respecte, i en definitiva, la promoció de l'esport en el seu sentit més ampli.