Teresa Yeves Bou
TERESA YEVES BOU

Biografia

Doctora en Sociologia. Universitat de València. Tesi. Associacions de Dones i moviment feminista. Institut Universitari d'Estudis de la Dona (2006). Llicenciada en Treball Social (Universitat Nacional d'Entre Ríos. Facultat de Treball Social de Paraná. República Argentina, 1992)
Llicenciada en Antropologia Social i Cultural a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona, 1997)

Ha treballat com a assistent social / Treballadora Social, 22 anys, amb Transeünts o persones sense sostre, a l'Hospital Psiquiàtric de Bétera ia la Diputació Provincial de València, amb menors internats, en Programes d'Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes.

Des de l'any 1986 fins a setembre de 2012, ha estat Professora de Treball Social, Titular d'Escola Universitària (1992) i Professora Titular d'Universitat (2006) de la Universitat de València, fins a la seva jubilació el 2012. Exercint diferents comissions universitària: la primera directora de l'Escola Universitària de Treball Social, Vice-Degana d'Estudis de la Facultat de Ciències Socials, Secretària de la Comissió Executiva del Patronat Sud-Nord per a la Cooperació Internacional de la UV.

Es defineix com a activista, comprometent-se des del seu treball professional amb el moviment anti-psiquiàtric, a la desinstitucionalització dels menors en internats i amb les polítiques d'Igualtat des del feminisme.
Des de la seva participació activa en els "Debats sobre la situaciò de les Dones" València, 1983, ha assistit a les Jornades Feministes de València 1997, 2007 i 2017 on realitza la ponència inaugural, a les celebrades a Catalunya (Barcelona, ​​1986, 1996 i 2006) les Jornades Estatals (Barcelona, ​​1985 Madrid 1993, Còrdova 2000, Granada 2009)
Va participar en la Fundació del Seminari d'Estudis Feministes de la Universitat de València i posteriorment ha estat membre de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona.
Ha estat co-directora del primer Màster d'Agents d'Igualtat en línia i professora del Màster de Gènere i Polítiques d'igualtat. Ha investigat sobre les polítiques d'igualtat, recursos per a dones, associacionisme de dones, el moviment feminista, les xarxes de dones, la cooperació ... realitzant diferents publicacions i participant en congressos i jornades.
Co-autora web feministes valencianes:
https://feministasvalencianas.wordpress.com/ 2013
Premi Isabel de Villena a la Igualtat de l'Ajuntament de Quart de Poblet

Ha estat professora convidada en universitats estrangeres: Universitat de Camagüey i de l'Havana (Cuba); Facultat de Treball Social de Paraná, Universitat Nacional d'Entre-Rius, República Argentina i en el CEIICH de la UNAM de Mèxic (2009).


Professora Titular d'Universitat del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València.

Professora Honoraria de la Universitat de València. Facultat de Ciències Socials 2013 confirmada 2016.

Llicenciada en Treball Social per la Universitat Nacional d'Entre Rios. República Aregentina; Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Rovira i Virgili. Catalunya. Doctora en Sociologia per la UV.

Membre de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la UV.

Investigació sobre: ​​Associacionisme de dones i Moviment Feminista. Tesis i web Feministes valencianes

Premi Isabel de Villena de l'AYUNTAIENTO de Quart de Poblet.

Estades a l'estranger en Facultat de Treball Social de Universitat d'Entre Rios de República Argentina, Universitats de l'Havana i Camagüey. Cuba i CEICHH d'Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM)

Docent del Màster de Gènere i Polítiques d'Igualtat de l'IUED de la UV