‘L’Espill’ publica un dossier sobre la crisi i el futur de la televisió

Coordinat pel professor de la Universitat de València Josep-Lluís Gómez Mompart, el dossier que publica el número 43 de la revista ‘L’Espill’ aborda, amb la col·laboració de destacats especialistes, la crisi i el futur del “mitjà rei” de la comunicació des d’una perspectiva global. Es tenen en compte tant els canvis tecnològics, que alteren les pautes d’usos i consum d’informació, com l’estructura dels grups econòmics i de poder que controlen la comunicació.

 El mateix Gómez-Mompart, i Rafael Xambó, Enric Marín, Enrique Bustamante, Lola Bañón i Emili Prado reflexionen sobre aquests canvis globals i, així mateix, sobre la situació concreta i les incògnites de la RTVV, de TV3 i de RTVE. Qüestions com l’evolució de Canal 9 des de l’esperança al saqueig, del problemàtic futur de la Corporació Catalana de Mitjans o el retrocés o involució de Televisió Espanyola, són analitzats amb rigor i competència, aportant dades i informacions valuoses.

D’altra banda, el sumari d’aquest nou número de L’Espill inclou aportacions sobre un ventall ampli de qüestions i incògnites actuals. Claus Offe analitza les causes i conseqüències de la crisi europea al seu article “El parany d’Europa”. Ernest Garcia reflexiona sobre “Austeritat, decreixement, benestar”. Raimon Ribera analitza a “Carisma i democràcia” la complexitat del fenomen dels lideratges carismàtics. L’historiador Miquel Barceló fa consideracions sobre el País Valencià medieval a propòsit del llibre de Pau Viciano ‘Els peus que calciguen la terra’. Mercè Rius indaga sobre el significat actual de la filosofia materialista.

Francesc Hernàndez i Alícia Villar situen en el seu context l’anomenada Llei Wert. Ramon Lapiedra escriu sobre “Funcions de a Universitat” i Joaquim Elcacho sobre “Fracking, un nou debat ambiental”. A més, l’important teòric Franco Moretti, de la Universitat de Stanford, proposa una lectura evolucionista de la història literària. I la revista sobre una nova secció, “Fulls de dietari”, que inclourà textos dietarístics i inaugura la poetessa Maria Josep Escrivà. L’editorial, que analitza la crisi i proposa una radicalització de la democràcia, té com a títol (reprenent unes paraules de Willy Brandt): “Mehr Demokratie wagen: Atrevir-se a més democràcia”.

Més informació: http://ir.uv.es/KiZ3ksr

Data d'actualització: 10 de de juny de 2013 07:56.

Llista de notícies