Carmen Castro reivindica, a La Nau, un nou model econòmic basat en la igualtat de gènere

Carmen Castro.

L’economista, investigadora i ciberfeminista, especialitzada en polítiques europees de gènere, Carmen Castro, professora de l'Escola María Moliner, ha participat aquest dilluns, 10 de juny, en els debats de Claustre Obert, que han tingut lloc al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb una conferència titulada 'Economia de la igualtat'. El vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha presentat l’acte.

La conferència de l’autora de nombroses propostes de polítiques d’igualtat per a l’aplicació pràctica de la perspectiva de gènere s’emmarca en les activitats del Seminari per a l’apoderament de la dona jove: apoderades, que organitzen l’Escola María Moliner i la Fundació Horta Sud, i finança el programa Joventut en Acció de la Comissió Europea. Des del dimecres passat i durant set dies aquesta cita ha aplegat representants d’Espanya, Romania, Lituània, República Txeca, França, Jordània, el Marroc, Líban, Tunísia i Egipte.

Carmen Castro reivindica “un canvi de model fora de l’economia de mercat” perquè especialment les polítiques públiques se centren a garantir la igualtat i reduïsquen la bretxa de desigualtat social que hi ha entre homes i dones, ja que en temps de crisi aquestes diferències s’aguditzen. La feminista advoca per un ordre social amb la igualtat com a “base de partida” perquè “l’equivalència humana” entre gèneres (home i dona) i regions (Nord i Sud) permeta que la societat siga representativa i inclusiva de totes les persones. En aquest sentit, Castro planteja instaurar un nou model de governança regit per un altre esquema de valors i principis des de la transparència i la solidaritat, i en el qual el principi ètic i polític d’igualtat estiga integrat de manera transversal. L’especialista opina que lacres com la violència de gènere demostren que la “societat està malalta”. 

Aquesta conferència s’inscriu en la programació de Claustre Obert, l’espai de debat creat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i el diari EL PAÍS per analitzar els temes més rellevants de l’actualitat social, cultural i econòmica. El debat també s'ha pogut seguir en directe a través de la televisió de la Universitat de València (http://http://mediauni.uv.es/tv).

 

Data d'actualització: 11 de de juny de 2013 08:00.

Llista de notícies