Debat sobre economia i ideologia, a La Nau

Claustre de La Nau.

Amb motiu de la publicació del llibre 'No es economía, es ideología' (editorial Deusto), la Universitat de València i l’Institut Francés de València presentaren una taula redona, amb aquest mateix títol, amb els autors de l’obra i membres del col·lectiu ‘Economistas frente a la crisis’. L’acte fou dimarts 5 de febrer a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau i s’emmarcava en la programació de Claustre Obert, l’espai de debat creat per la Universitat de València amb la col·laboració del diari El País per analitzar els temes més rellevants de l’actualitat social, cultural i econòmica.

En aquest debat econòmic intervindran Cristina Narbona, doctora en Economia, ministra de Medi Ambient (2004-2008), ambaixadora davant l’OCDE (2008-2011) i consellera del Consell Superior Nuclear; María Luz Rodríguez, doctora en Dret, consellera d’Ocupació, Igualtat i Joventut del Govern de Castella-la Manxa (2007-2010), secretària d’Estat d’Ocupació (2010-2011), professora titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social en la UCLM; Ignacio Muro, economista, director en l’Agència EFE (1987-2005) i president d’ASINYCO (Asociación Información y Conocimiento); i Jorge Fabra, economista, doctor en Dret, degà del Col·legi d’Economistes de Madrid (1981-1983), president de Red Eléctrica de España (1988-1997 ) i vocal-conseller de la Comissió Nacional d’Energia (2005-2011).

L’acte fou presentat per Fernando Rodrigo, coordinador de l’Àrea d’Economia i Polítiques Socials de la Fundación Equo, i moderat per Francisco Álvarez, economista i expresident de la Borsa de València.

Espanya aborda una crisi econòmica i social amb xifres rècord pel que fa a la desocupació. Segons les dades de l’última EPA, la taxa d’atur se situa en el 26,02 per cent i el nombre de persones aturades és quasi els sis milions. No es economía, es ideología reflexiona sobre quins principis econòmics es basen les mesures aprovades pel Govern i els seus socis europeus. També analitza si aquestes mesures són les úniques possibles o hi ha altres vies. En aquest llibre, economistes de diferents especialitats, procedents de la universitat, de l’Administració, de les institucions europees o de l’empresa, qüestionen les polítiques europees i proposen fórmules que han d’estar al centre del debat públic.
 

Data d'actualització: 6 de de febrer de 2013 08:00.

Llista de notícies