José Furtado Valle, investigador de l'IFIC, rep la Medalla de la Societat Mexicana de Física

José Wagner Furtado Valle.

El científic José W. Furtado Valle ha rebut la Medalla de la Divisió de Partícules i Camps de la Societat Mexicana de Física. Es tracta d’un dels físics teòrics a Espanya amb major índex d’impacte en el camp de la física de partícules. La Medalla reconeix, a més, la contribució d’aquest investigador d’origen brasiler al desenvolupament de la física de partícules a Mèxic, així com el treball realitzat des de l’IFIC per a la promoció de joves investigadors de tot el món en els últims vint-i-cinc anys.

José Wagner Furtado Valle (1953) és el primer investigador espanyol, des de 1999, a rebre aquesta distinció que anteriorment ha reconegut prestigiosos investigadors, com els premis Nobel Leon Lederman i James Cronin. A més de la rellevància investigadora, aquest premi reconeix els vincles del premiat amb la comunitat científica mexicana en física de partícules des de fa vint anys, havent contribuït a la formació d’una generació de joves científics.
 
“És el primer reconeixement que rep de la comunitat llatinoamericana de Física”, va declarar José Valle a la Universitat de Colima, on es va celebrar la biennal de la Societat Mexicana de Física. L’investigador hispà-brasiler, distingit també amb el Premi de Recerca en Física de Partícules de la Fundació Humboldt (2002) i el Premi Iberdrola de Ciència i Tecnologia en Física Teòrica (1999), espera que la Medalla “contribuïsca a augmentar l’intercanvi de científics joves entre Espanya i Mèxic”.
 
“Una de les característiques del nostre grup de recerca a l’IFIC de València és que, al llarg de vint-i-cinc anys, hem format entre quaranta i cinquanta joves de tots els països del món en diferents nivells”, va remarcar l’investigador. José Valle lidera el grup de Física d’Astropartícules i d’Altes Energies (AHEP) de l’IFIC, i ha sigut responsable de la divisió teòrica d’aquest institut, pioner a Espanya en la recerca en física de partícules. Furtado Valle és un dels físics teòrics espanyols amb major índex d’impacte en l’àrea de física de partícules i camps, els articles científics del qual compten amb més cites a tot el món.
 
http://www.smf.mx/
http://dpyc.smf.mx/dpyc-es/
http://www.ucol.mx/enterate/nota.php?docto=736
 

Data d'actualització: 8 de de gener de 2015 11:00.

Llista de notícies