Josep Montesinos, nou director del Centre Internacional de Gandia

Josep Montesinos.

Josep Montesinos, professor d’Història de l’Art, és el nou director del Centre Internacional de Gandia (CIG) de la Universitat de València. Montesinos substitueix en el càrrec el professor d’Història Contemporània Joan del Alcàzar.

Entre els seus títols acadèmics, Josep Montesinos compta amb els de doctor en Història, llicenciat en Geografia-Història i diplomat en Magisteri. És Acadèmic corresponent de la Real Acadèmia de la Història. Actualment és el cap d'Iniciatives de Projecció Territorial de la Universitat.

La seua docència es reparteix entre els títols d'Història de l'Art, el Màster de Patrimoni Cultural, la Nau Gran a València i la Universitat dels Majors al Centre de Gandia. A més, a la capital de la Safor ha participat també a la Universitat d’Estiu.

Montesinos ha estat Director del Departament d'Història de l'Art del 2001 al 2007 període en el que també era director de la revista ‘Ars Longa. Quaderns d'Art’ (2001-2007, de la qual és actualment membre del comité de redacció. A més, ha dirigit el Programa de Doctorat amb Menció de Qualitat Art, Paisatje i Cultura Visual (2001-2007).

Actualment, Josep Montesinos és membre del Claustre de la Universitat, de la Junta de la Facultat de Geografia i Història, de la Comissió d’Estatuts, de la Comissió Acadèmica el Màster de Patrimoni Cultural i de la Comissió Acadèmica de Títols. A més, és coordinador de l'Itinerari de Conservació Preventiva del Màster de Patrimoni Cultural. Professor del Màster de Renovació Urbana de Centres Històrics, de la Universidad de Santiago de Compostela. Membre de la Comissió Permanent estatal que va redactar el Llibre Blanc d'Història de l'Art.

Els seus camps d'investigació es centren en l'Art de l'Antiguitat i el Patrimoni Cultural. En el primer d'ells treballa temes referits a la ceràmica romana, en les seus vessants tipològica, artística, iconogràfica, econòmica. Fruit d'aquesta investigació han estat diversos llibres i articles, entre ells: ‘Terra Sigillata en Saguntum’ o ‘Terra Sigillata de la Academia de la Historia’.

En aquesta línia ha participat en projectes internacionals, amb l'equip interdisciplinar de la Universitat Complutense de Madrid i el Museu del Louvre a Bibracte (França). Té diverses estances d’investigació a França i Alemanya. Així com estades de recerca en diversos museus i centres d'investigació espanyols.

La línia d'ìnvestigació referida al Patrimoni, es centra en aspectes d'identificació, interpretació, posada en valor, didàctica i difusió. Ha realitzat nombrosos informes tècnics per a les declaracions de Bé d'Interés Cultural (BIC) de diversos elements del Patrimoni Valencià. Ha participat i/o coordinat diverses monografies locals: Nàquera, València, Bunyol, Lliria... Així mateix té diverses publicacions en la vessant de defensa del Patrimoni en relació amb la societat.

Ha coordinat i/o comissariat exposicions referides al Patrimoni (Natural i Històric-artístic. També ha organitzat i/o format part de nombroses trobades científiques: Simposis, Congressos, Seminaris, Jornades. així com ha impartit i/o dirigit nombrosos cursos, ponències i conferències sobre diversos temes de la seua investigació.
 

Data d'actualització: 28 de de març de 2012 17:57.

Llista de notícies