Els laboratoris del VSC i l'ESA, situats a la Universitat i a la Politècnica, referència internacional

Un moment de la visita a l'ETSE.

Franco Ongaro, director del Centre Europeu de Recerca i Tecnologia Espacial (ESTEC) de l'Agència Espacial Europea (ESA), ha visitat aquest dijous els laboratoris que el Consorci Espacial Valencià (VSC) i la pròpia ESA, gestionen en la ciutat de València: el Laboratori Europeu de Materials d'Alta Potència per a l'Espai, situat en l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE), i el Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència de l'ESA, situat en la Ciutat Politècnica de la Innovació, parc científic de la Universitat Politècnica de València.

“Només podem estar satisfets. Des de la seua engegada fins avui, en els laboratoris VSC-ESA situats en la UV i la UPV s'han dut a terme més de 28.000 hores de testejar. Sens dubte, són uns laboratoris de referència internacional, únics en la seua classe a tot el món, amb uns professionals excel·lentment qualificats per a respondre als reptes de la insdustria aeroespacial", va destacar Franco Ongaro.

Laboratori en la UV

Al juny de 2012, el VSC i l’ESA van decidir obrir un segon laboratori en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, situada en el campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, dedicat exclusivament a l'estudi i caracterització de materials.

“Els materials són molt importants per a l'espai, els equips han de funcionar en condicions adverses entre 10 i 15 anys i no es poden reparar”, explica el codirector del nou laboratori, Benito Gimeno, que és catedràtic de la UV i vicepresident de la Comissió Executiva del VSC. Una fallada en el component d'un satèl·lit pot significar la pèrdua del mateix. L'objectiu d'aquest centre és investigar i testejar els materials amb els quals es construeixen els equips de ràdio-freqüència, un suport complementari al laboratori en la UPV.

Els laboratoris estan oberts per a tot tipus d'empreses del sector aeroespacial, així com per a governs i organismes de recerca. L'activitat es realitza sense ànim de lucre, de manera que els ingressos es dediquen a cobrir les despeses de funcionament. “El Consorci Espacial Valencià està funcionant de manera òptima. Els beneficis que es generen es reinverteixen a actualitzar i millorar les instal·lacions, així com a desenvolupar activitats de recerca i desenvolupament capdavanteres”, subratlla el gerent del VSC, David Argilés.

Data d'actualització: 5 de de febrer de 2016 08:09.

Llista de notícies