Més de 5.000 persones visiten Expociència 2017 al Parc Científic de la Universitat de València

Més de 5.000 persones s’han apropat aquest dissabte (27) al Parc Científic de la Universitat de València per a celebrar la IX edició d’Expociència. Els visitants han gaudit de les més de huitanta activitats lúdiques al voltant de la ciència, la tecnologia i la innovació, proposades pels investigadors dels instituts de recerca de la Universitat i del CSIC, així com de les empreses que conviuen en aquest espai per a la innovació.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic, l’ecosistema d’Innovació de la Universitat de València i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement a sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza la seua festa de la ciència, la tecnologia i la innovació, amb la finalitat de mostrar al públic la seua activitat investigadora. I ho fa d’una manera festiva al llarg del matí d’un dissabte del mes de maig.

Enguany, l’organització ha preparat més de 80 propostes lúdiques i divulgatives a l’abast de tothom. Tallers de física, química, astronomia, biologia, robòtica, han oferit al visitant la possibilitat d’immergir-se en el vessant més màgic de la ciència, recreant jardins cristal·lins, observant l’Univers des de les profunditats de la mar, o exercint de policia científica en un crim al laboratori de genètica. Menuts i no tan menuts han pogut dibuixar en 3 Dimensions o iniciar-se en la gastrociència a la manera dels grans xefs, preparar un Blandiblú, llançar de coets, jugar amb robots de Lego, observar les cèl·lules o detectar radioactivitat ambiental. La jornada ha acollit el lliurament de Premis del projecte Natura, una iniciativa dirigida a estudiants de secundària per a l’elaboració de projectes de ciències naturals enfocats a alumnes de primària, organitzada per la Facultat de Biològiques de la Universitat de València.

A més de les activitats que els instituts de recerca, les empreses i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) ofereixen cada any, la festa compta amb la participació de diferents centres i departaments del Campus de Burjassot, així com de la Fira Experimenta.

A aquesta novena edició s’ha incorporat la participació de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), un nou centre mixt d’Investigació de la Universitat de València y del CSIC, centrat en el camp dels sistemes biològics complexos; i de l’empresa Analog Devices, ambdós organitzacions ubicades al Parc Científic.

Expociència 2017 ha dedicat un espai a commemorar la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, ostentada enguany per la ciutat de València per nomenament de la FAO. Per a tal finalitat, la jornada ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i amb les propostes de l’IATA (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments) i de les clíniques de la Universitat, gestionades per la Fundació Lluís Alcanyís. En aquest entorn dedicat a l’alimentació sostenible, Expociència ha rebut també la visita de ‘La Tira de Comptar’, tota una institució en la comercialització de productes frescos de l’Horta, que té els seus orígens al segle XII i un valor patrimonial per als valencians a l’altura del Tribunal de les Aigües.

Més informació a  www.expociencia.org 
https://www.facebook.com/expociencia.pcuv

Data d'actualització: 27 de de maig de 2017 16:00.

Llista de notícies