El Ministeri d’Educació distingeix el doctorat de l’Institut de Drets Humans amb la Menció d’Excel·lència

El Ministeri d’Educació ha distingit amb la Menció d’Excel·lència el programa de doctorat 'Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional', que organitza l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH). La menció d’excel·lència, que atorga el ministeri a través de la Secretaria d’Estat d’Universitats, distingeix a aquells programes de doctorat que destaquen pel seu prestigi i especial projecció internacional.

El doctorat del IDH, que dirigeixen la professora Cristina García Pacual i el professor Javier De Lucas, és l’únic programa de la Facultat Dret de la Universitat de València que posseeix aquesta distinció, que només tenen huit programes doctorat de dret en l’Estat espanyol. El període de validesa de la menció abasta els cursos acadèmics 2011-2012, 2012-2013 i 2013-2014 .

La Menció d’Excel·lència respon, segons el Ministeri d’Educació, “a la necessitat de situar els estudis de doctorat com centre de les actuacions d’impuls de la I+D+i de les universitats en estreta cooperació amb altres organismes i institucions, ja que són claus per a augmentar la empleabilitat en el nostre país gràcies al desenvolupament d’un nou model productiu”.

Creat en l’any 2005, i dirigit en l’actualitat per la professora Consuelo Ramón, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València va obtenir en 2008 una ajuda dins del programa Consolider-Ingenio 2010. L’institut forma part d’un projecte en el qual participen dotze grups d’investigació de diferents universitats espanyoles, coordinat per l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Casas de la Universidad Carlos III de Madrid. El projecte seleccionat es denomina “El temps dels drets” i el seu investigador principal és el professor Gregorio Peces-Barba. Consolider-Ingenio 2010 és la principal via de finançament del Pla Nacional d’Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011 per a projectes d’alta qualitat. Va ser la primera ocasió que un equip format per investigadors pertanyents a l’àmbit jurídic va obtenir una ajuda d’aquest tipus, majoritàriament dirigida a contextos científics allunyats de les Humanitats i de les Ciències Socials.

Hui comença la III edició del Màster

Per altra banda, el IDH inicia hui la tercera edició del Màster Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional. La lliçó inaugural, que duu per títol “Ciberciudadanía i Teledemocracia”, correrà a càrrec del catedràtic de la Universitat de Sevilla Antonio E. Pérez Luño i s’imparteix hui, dilluns 17 d’octubre en l’aula (1P 12-13) de l’edifici departamental a les 17.00h.
Una novetat d’aquest curs és la introducció d’una clínica jurídica dirigida pel professor Ricardo Juan, amb el qual treballaran els professors José García Añón i Ruth Mestre. Els casos que tractaran són la preparació i presentació d’un “amicus curiae” contra Colòmbia davant la Cort Inter Americana de Drets Humans; i l’elaboració d’un informe sobre la possibilitat de revocació de la condemna a mort del poeta Miguel Hernandez.

En el programa de seminaris participarà, entre altres investigadors, el professor Luigi Ferrajoli i serà clausurat per l’hispanista i professor de la London School of Economics Paul Preston.

Data d'actualització: 17 de d’octubre de 2011 14:08.

Llista de notícies