La nova Clínica Jurídica de la Universitat s’inaugura amb un seminari del professor Arturo Carrillo

La professora Ruth Mestre.

Les noves instal·lacions de la Clínica Jurídica per la Justícia Social (CJJS) de la Universitat de València s'han inaugurat aquest dijous amb un seminari del professor de la George Washington University Law School (GWU) Arturo Carrillo. Director de la International Human Rights Clinic d’aquesta universitat, el professor Carrillo imparteix, al llarg de tota aquesta setmana, una sèrie de seminaris i conferències arran de la seua visita a la CJJS, convidat per l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH).

La inauguració dels nous espais de la Clínica, que han estat proporcionats pel programa VCL Campus d’Excel·lència, s'ha celebrat dijous a les 16 hores en la Sala 5P10 de la Facultat de Dret . Ha corregut a càrrec de María José Añón, secretària general de la Universitat de València, i de Salvador Montesinos, degà de la Facultat de Dret. Per a l’ocasió, el professor Carrillo imparteix un seminari obert sobre “Drets Humans i Internet”.

Arturo Carrillo ha estat així mateix professor en la Columbia Law School. La International Human Rights Clinic que dirigeix va a presentar el seu primer cas davant la Cort Interamericana de Drets en la primavera de 2012. El cas cerca la reparació per a un periodista que va ser víctima d’abusos i forçat a l’exili per part del govern colombià en 1996.

La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València està realitzant amb els alumnes del Màster Oficial en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional un “Amicus Curiae” para aquest cas. Amb aquest nom es denomina jurídicament a les presentacions realitzades per tercers aliens a un cas que col·laboren amb el tribunal i s’utilitza fonamentalment en els òrgans internacionals de protecció dels drets humans. Els dos seminaris previstos durant la visita del professor Carrillo van dirigits als estudiants del màster que han estat treballant aquesta qüestió, dirigits pels professors José García Añón i Ruth Mestre. En el marc del màster, el professor Carrillo també dictarà una classe sobre “La protecció de drets davant la Cort Interamericana de Drets Humans” el dimecres 8 de febrer a les 18.30 en l’aula 1P-12-13 .

La Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València (http://clinica-juridica.blogspot.com/) és un projecte docent d’innovació de la Facultat de Dret en el qual estudiants tutoritzats per professors s’enfronten a situacions, casos i clients reals. D’aquesta manera, explica la professora Ruth Mestre, “la Universitat de València diversifica el seu compromís i compleix amb la seua funció social de devolució del coneixement”. El projecte ha estat inclòs en el programa VLC Campus d’Excel·lència entre les infraestructures i equipaments docents singulars per a l’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Data d'actualització: 10 de de febrer de 2012 08:19.

Llista de notícies