La Universitat de València i el seu Parc Científic porten al campus de Blasco Ibáñez el projecte EVOMOBILE, una experiència pilot destinada a promocionar l’ús del vehicle elèctric entre la comunitat universitària. Els usuaris poden participar en l’experiència els dies 19 i 20 entre les 9.30 i les 14 hores des de l’estació de recàrrega del pàrquing de l’Aulari V.
En aquest sentit, tal com ja va es fer amb els Campus de Burjassot i Tarongers, la Universitat posarà a l’abast dels usuaris dels seus campus a la ciutat de València una petita flota de cotxes, motos i bicicletes elèctriques per tal que siguen utilitzats, a mode d’observatori, amb diferents finalitats. La iniciativa pretén avaluar les diferents modalitats de vehicle elèctric que ofereix el mercat actual, investigar l'impacte real econòmic i mediambiental d’aquests tipus de mitjà de transport, definir els perfils d'usuaris potencials i estudiar les oportunitats que aquesta forma de transport ofereix de cara a noves possibilitats de negoci, entre altres objectius.
La cita amb el Campus de Tarongers va ser al pàrquing de la Facultat de Magisteri, dilluns 17 de setembre, 9’30h a 14’30h. Els usuaris de Blasco Ibáñez poden participar d’aquesta experiència dimecres dia 19 i dijous dia 20, amb els mateixos horaris, des de l’estació de recàrrega ubicada al pàrquing de l’Aulari V (entrada per Primado Reig).
Podeu realitzar la vostra reserva trucant al telèfon 963 544 758 o via web punxant ací.
D’altra banda, EVOMOBILE serà presentat pels responsables del projecte hui dimecres dia 19, a les 12h, al Saló de Graus de l’Aulari V).
Iniciat de manera pionera a manera de living-lab, el projecte està fonamentat en quatre pilars tecnològics desenvolupats per empreses valencianes vinculades al Parc Científic. D'una banda, s'ha implementat un sistema de gestió de reserves, denominat BOOKITIT, desenvolupat per NUBESIS, una empresa del PCUV especialitzada en el desenvolupament de programari a través d'aplicacions innovadores orientades a l'entorn web. I un sistema d'investigació de mercat consistent en una plataforma d'enquestes online desenvolupada per ESAM, empresa spin-off de la Universitat de València, també en el PCUV, dedicada al desenvolupament, manteniment i consultoria de Sistemes d'Informació Integrals. Per altra banda, el projecte compta amb una xarxa de vuit punts de recarrega distribuïts entre els diferents campus de la Universitat de València, amb estació principal en el Parc Científic, i amb una flota de vehicles elèctrics facilitats per a aquest projecte pilot per les empreses RENAULT RETAIL GROUP VALENCIA, NISSAN ALMENAR, SCOOTER PLAN, QB-BIKES i SOMOE. Els punts de recàrrega han estat creats per l'empresa ALKIME, una consultora tecnològica, situada en el PCUV, que desenvolupa hardware, software i solucions tecnològiques a mida.
Data d'actualització: 19 de de setembre de 2012 11:49.
Llista de notícies