Pequeños Cantores de València, al Claustre de La Nau dins del festival Serenates

Pequeños Cantores de València.

Aquesta 34 edició del festival Serenates al Claustre, organitzat per la Universitat de València i CulturArts, continua en La Nau amb l’actuació, aquest dimarts, 1 de juliol, de la formació Pequeños Cantores de València. L’entrada al concert (22:30 hores) és gratuïta amb invitació que es recollirà a partir d’una hora abans en la consergeria del centre.

Serenates 2014 compta, a més, amb la col·laboració del Palau de la Música de València, l’Ajuntament de València, la Fundació General de la Universitat de València, el Banc Sabadell i la Fundación Cruzcampo, del grup Heineken.

Dirigits per Carmina Moreno Llabata i acompanyats al piano per Jesús Debón Alcodorí, Pequeños Cantores de València van a interpretar un programa variat en el qual figuren peces d’autors tan diversos com Mozart, Mendelsshon, Cesar Frank, Offenbach, Lennon i McCartney, Carole King o Coleman, entre uns altres. 
 
Es dóna la circumstància que enguany Pequeños Cantores de València celebren el seu 50 aniversari i Serenates al Claustre ha volgut sumar-se a aquesta celebració amb la programació d’aquest concert. 
 
Pequeños Cantores de València, Medalla d’Or de la Ciutat de València, és una coral que consta d’uns 90 adolescents d’edats compreses entre els 12 i els 18 anys. Fundada el 1963 per Jesús Ribera Faig. Amb cinquanta anys d’història, la seua incidència en la música coral ha sigut molt notable, en aquest temps ha realitzat més de 700 concerts i 47 gires per Espanya i altres quinze països europeus.
 
El grup ha participat en un bon nombre de festivals i concursos i ha rebut importants premis des del Premi Internacional de Cors Infantils en el Concurs Internacional de Música de Llangollen el 1970 fins a la Medalla de Plata en el III Festival Internacional de Música Jove de Bratislava en 2011. 
 
Han realitzat nombrosos intercanvis amb altres cors espanyols, argentins, austríacs, francesos i alemanys. Han interpretat més d’una vintena d’obres simfòniques i corals amb orquestres professionals i han sigut dirigits per directors de renom nacional i internacional. Han explorat tot tipus de repertori musical i han registrat gran quantitat de discos. 
 
En l’actualitat, molts dels antics membres de Pequeños Cantores de València formen part dels millors cors d’adults de la ciutat i una vintena d’ells han fundat o dirigeixen altres corals valencianes.
 
Amb motiu de la celebració en aquest curs 2013/14 del 50 aniversari, Pequeños Cantores de València han cantat grans concerts commemoratius en el Palau de la Música, han congregat desenes de cors valencians en un cicle extraordinari de concerts, han realitzat homenatges i actes diversos, així com l’edició d’un llibre i la celebració d’una exposició. 
 
Aquest concert completa la presència del món coral valencià en Serenates, que es va iniciar el passat dia 29 amb la presència de l’Orfeó Universitari de València i es completarà el pròxim 5 de juliol amb la presència del Cor de la Generalitat Valenciana.
 
Enguany, el festival ofereix onze concerts, del 24 de juny al 7 de juliol, en el Claustre del Centre Cultural La Nau. Tots comencen a les 22:30 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació que cal arreplegar a partir d’una hora abans en la consergeria de l’edifici històric de la Universitat.
 

Data d'actualització: 30 de de juny de 2014 13:26.

Llista de notícies