Polibenestar emprén un nou projecte europeu per a activar estratègies d’estratificació de pacients crònics

Logo de l'Institut Polibenestar.

L’Institut de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (Polibenestar) participa en el projecte d’investigació europeu ASSEHS (‘Activació d’estratègies d’estratificació i resultats de les intervencions en pacients fràgils de serveis d’atenció sanitària’) per definir i activar estratègies d’estratificació, que permetran implementar protocols d’intervenció sanitàries, en pacients crònics.

El projecte està finançat per la Comissió Europea amb més d’1,3 milions d’euros, en el marc del programa HEALTH, que cerca promoure projectes orientats a millorar la salut dels ciutadans europeus, fomentant d’aquesta manera una de les línies d’investigació prioritàries a nivell europeu, la cooperació d’innovació per a un envelliment actiu i saludable.

El projecte està coordinat per Kronikgune (Centre d’Investigació sobre cronicitat pertanyent al Servei Basc de Salut) i en ell participen entitats públiques com ara l’Institut d’Investigació Polibenestar de la Universitat de València, Ares (Agència Regional de Salut de Puglia), el Centre Hospitalari de Montpellier (França), Osakidetza (Servei Basc de Salut) i Ticsalut (Fundació del Servei de Salut de la Generalitat de Catalunya pota l’aplicació de noves tecnologies); i privades com ara Telbios Spa (Itàlia) i Philips Research (Països Baixos).
 
L’objectiu del projecte és activar estratègies reals d’estratificació sobre el terreny i avaluar els resultats de la seua posada en marxa en diferents serveis d’atenció sanitària europeus, destacant les millores que comporta la seua utilització en els casos complexos de pacients majors fràgils. El projecte també pretén abordar qüestions clau en l’ús d’aquestes eines d’estratificació com són la incidència en l’estructura organitzativa o la rendibilitat econòmica, a diferents nivells (gestió sanitària, polítiques estratègiques i impacte en el personal sanitari). En aquest projecte, l’Institut Polibenestar lidera l’avaluació, i s’encarregarà de valorar la implementació de les estratègies d’estratificació que s’encetaran en quatre sistemes sanitaris europeus.
 
Polibenestar és un institut d’investigació de la Universitat de València especialitzat en el camp de les polítiques socials, tant en investigació bàsica i aplicada, com en innovació, tecnologia social, assessorament tècnic i formació. El seu objectiu final és millorar el benestar i la qualitat de vida de la societat. Jorge Garcés, director de l’Institut Polibenestar i actual catedràtic Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown (Washington), és el responsable de l’equip d’investigadors del projecte ASSEHS, format per Estrella Durà, Francisco Ródenas, Elisa Valia i Irene Monsonís.
 
+Info: http://www.polibienestar.org/ 
 

Data d'actualització: 24 de de febrer de 2014 09:05.

Llista de notícies