Presentat el campus científic d’estiu a 30 alumnes de secundària que participen aquesta setmana en el VLC/Campus

Un total de 30 alumnes prenen aquesta setmana els laboratoris de la Universitat de València per a experimentar en un dels itineraris que han triat dins del programa del campus científic d’estiu del VLC/Campus. El professorat que coordina els diferents cursos en la Universitat ha presentat l’estudiantat el programa que a més d’aportar-los coneixements, els ajudarà a relacionar-se i a compartir experiències.

Un total de 120 alumnes de tota Espanya participen fins a finals del mes de juliol en el programa. Amb aquesta, són ja sis les edicions en les quals VLC/CAMPUS ha concorregut a la convocatòria i ha resultat seleccionat.

Cada setmana, 30 alumnes de quart curs de l'ESO i de primer de batxillerat de tot Espanya, amb una mitjana de nou i mig a deu en els seus expedients acadèmics, viuen aquesta experiència única. Als matins, els estudiants desenvolupen un projecte científic en xicotets grups en els laboratoris d'ambdues universitats. I a les vesprades, tots junts participen en dos tallers transversals (d'innovació i creativitat, i d'aplicacions amb smartphones), i visiten les instal·lacions singulars dels parcs científics de la Universitat de València i la UPV. Finalment, el divendres tenen una sessió d'avaluació on cada grup presenta els avanços aconseguits durant la setmana.

En aquesta edició repeteixen els quatre projectes que es van dur a terme en 2015, que van obtenir un excel·lent acolliment per part dels joves. Són ‘Matemàtiques, criptografia i codis. Com usar les matemàtiques per a entendre’ns’; ‘Tecnologia i física mèdica. La innovació al servei de la medicina’; ‘La química, una font inesgotable de solucions per a la salut i el benestar’ i ‘Un viatge fantàstic amb els peus en la física’. 

A més de la inevitable part teòrica, els estudiants duen a terme pràctiques, experiments, exercicis i jocs: desxifrar codis de criptografia amb claus públiques i privades, elaborar paracetamol, aprendre els secrets del DNI a partir dels caràcters de control, conéixer la doble vida d'un electró, dibuixar molècules amb programes informàtics, calcular temperatures a distància amb les càmeres termogràfiques…

Aquest és un programa finançat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, el Ministeri d'Economia i Competitivitat i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia com a entitats organitzadores i l'Obra Social la Caixa com a entitat patrocinadora dels Campus Científics d'Estiu.

Data d'actualització: 11 de de juliol de 2016 15:26.

Llista de notícies