Primera Escola d’Hivern Universitat de València / FON University de Macedònia

Imatge extreta del cartell de la Winter School.

Aquest dilluns s’ha obert al campus de la Universitat FON de Skopje (Macedònia) la Primera Escola d’Hivern Universitat de València / FON University. Les sessions es desenvolupen amb l’encapçalament genèric de ‘Noves Tecnologies i Bon Govern: Reptes i Oportunitats per al Segle XXI’. La iniciativa s’emmarca en l’acord de cooperació bilateral signat recentment entre la Universitat de València i l’esmentada universitat de Macedònia.

El cos docent de l’Escola d'Hivern, desplaçat especialment fins a Skopje, està integrat per cinc dels més destacats professors de la Facultat de Dret de la Universitat de València –en concret, Carlos Flores Juberías (Dret Constitucional), Rodolfo Hernández (Economia Política), Esther Machancoses García (Dret Tributari), Ricard Martínez (Servei de Transparència de la Diputació de València) i Frederick Mertens de Wilmars (Filosofia del Dret)– que desenvoluparan un conjunt de cinc cursos, amb trenta hores globals de docència.

A través d'aqueix intens programa de classes, els estudiants –en la seua majoria macedonis, però també turcs, i procedents d'altres països de la regió­ podran tenir accés a un ampli elenc de temes especialment crítics per a la seua pròpia formació com a advocats o jutges, funcionaris o càrrecs públics, administradors públics o simplement ciutadans actius. La selecció d'aquests cursos permetrà analitzar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies per a fer més transparent, responsable i participativa la governabilitat, però també les amenaces que plantegen sobre les llibertats civils i la necessària limitació del govern.

Després d'aquesta primera experiència, la Primera Escola d'Estiu Universitat de València / FON University se celebrarà a València al juliol de 2017.

Data d'actualització: 10 de de gener de 2017 08:36.

Llista de notícies