El professor Agustín Domingo Moratalla, nomenat director de la UIMP a València

Agustín Domingo Moratalla.

El professor de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València Agustín Domingo Moratalla ha sigut nomenat director de la seu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a València per decisió del rector, César Nombel. D’aquesta manera, substitueix María Antonia García-Bernau. Domingo Moratalla és director de la Secció departamental de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Universitat.

Moratalla ha sigut catedràtic del MEC (número 1 de les seues oposicions), encarregat de Càtedra en la Universitat Pontifícia de Salamanca, on va posar en marxa la Facultat de Comunicació. És doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació amb estudis de Dret. Va ser becari de la Fundació Oriol-Urquijo, va ampliar estudis en la Universitat Catòlica de Lovaina i Fellowship en la Càtedra Hoover. Ha sigut professor convidat en el ‘Centre per a l’Estudi de la Cultura i els Valors’, de la UCA (Washington). Va posar en marxa la titulació de Ciències Polítiques i de l’Administració en la Universitat Cardenal Herrera (1999-2000) i ha impartit classes com a professor visitant en diverses universitats nacionals i internacionals. També és membre de la Junta de les Setmanes socials d’Espanya.

Ha participat en nombrosos projectes de recerca i ha dirigit treballs sobre l’aplicació de l’Ètica a l’àmbit de l’Educació, les Organitzacions i la Gestió Pública (COST A24, MEC, GVA). És membre de l’Observatori per a la Convivència Escolar de la Comunitat Valenciana, vicepresident del Comité d’Ètica Assistencial de l’Hospital Clínic Universitari i membre de la Comissió Valenciana de Reproducció Humana Assistida. En ‘Justicia y Paz’ ha exercit el càrrec de secretari general (Madrid), president (Salamanca) i vicepresident nacional. Ha sigut director general de la Família, Menor i Adopcions de la Generalitat Valenciana (2001-2003). És avaluador acreditat per la Fundació Valenciana per a la Qualitat (EFQM), membre de l’European Bussiness Ethic Network (EBEN) i membre de el ‘Grup d’Ètiques Aplicades’ de la Universitat de València, on ha dirigit diversos projectes de recerca. Imparteix docència en postgraus de diverses universitats en matèries d’Ètica Aplicada, Hermenèutica, Deontologia i Filosofia Política. Així mateix, és membre del consell de redacció de diverses revistes nacionals i internacionals (Corintios XIII, Diálogo Filosófico i Veritas, entre altres).

Col•labora periòdicament en els mitjans de comunicació i ha rebut diversos premis nacionals de premsa (Instituto de la Juventud, Manos Unidas, El Ciervo). Ha traduït i ha editat obres de H. G. Gadamer (‘El problema de la conciencia histórica’), I. Mounier (‘Obres completas’) i R. Ricoeur (‘Lo Justo’). Ha elaborat manuals d‘Ètica i Filosofia-Ciutadania per a Santillana i Ediciones SM.

Entre els seus llibres, es poden destacar els següents títols: ‘Un humanismo del siglo XX: el personalismo’ (1985), ‘Ecología y Solidaridad’ (1991), ‘El arte de poder no tener razón’ (1990), ‘Ética de la empresa’ (en colaboración, 1995), ‘Ética y Voluntariado. Una solidaridad sin fronteras’ (2001), ‘Calidad educativa y Justicia social’ (2004), ‘Ética de la vida familiar’ (2006), ‘Hábitos de ciudadanía activa’ (2007), ‘Ética para educadores’ (2008), ‘Ética, ciudadanía y desarrollo’ (2008), ‘Ciudadanía activa y religión. Fuentes prepolíticas de ética democrática’ (2011), ‘El arte de cuidar: atender, dialogar y responder’ (2013), ‘Educación y redes sociales. La autoridad de educar en la era digital’ (Encuentro, 2013).
 

Data d'actualització: 13 de de març de 2013 10:31.

Llista de notícies