El professor Justo Serna, guardonat amb el Premi Manuel Alvar d’Estudis Humanístics

Justo Serna

El professor Justo Serna ha sigut guardonat amb el Premi Manuel Alvar d’Estudis Humanístics 2012 per l’assaig “La imaginación històrica. Ensayo sobre novelistas españoles contemporáneos”. La Fundació José Manuel Lara concedeix aquest premi que està dotat amb 12.000 euros. Serna és catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València.

El jurat ha destacat “l’originalitat d’actualitat del seu enfocament aplicat a revelar des de la Història les relacions entre realitat i ficció en l’obra de cinc narradors espanyols contemporanis (Luis Landero, Arturo Pérez Reverte, Eduardo Mendoza, Antonio Muñoz Molina y Javier Cercas) que cultiven la ficció com a forma de construir noves realitats”.

Justo Serna és catedràtic d’Història Contemporània en la Universitat de València i especialista en història cultural i historiografia. És autor de llibres como “Pasados ejemplares: historia y narración en Antonio Muñoz Molina” (Biblioteca Nueva, 2004) o “Héroes alfabéticos: por qué hay que leer novelas” (PUV, 2008). En col·laboració amb el també catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València, Anaclet Pons, ha estudiat la burgesia valenciana en llibres com ara “Diario de un burgués” (Los libros de la memoria, 2006) o “Los triunfos del burgués “(Tirant lo Blanch, 2011).

Data d'actualització: 6 de de juny de 2012 11:19.

Llista de notícies